Skip to main content
Kofta av storfe og gresk salat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta av storfe og gresk salat

Kofta av storfe og gresk salat

med krydrede fries og dilltzatziki

Drøm deg vekk til Hellas med vår fantastiske kofta-oppskrift. Vi ovnsbaker fries smaksatt med middelhavskrydder, og byr på en lekker og frisk gresk salat med cherrytomater, reddiker og salatost som tilbehør. Koftaene stekes gylne, før de serveres med ristede pitabrød i mynteolje og en mild hjemmelaget dilltzatziki som dipp.

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Reddiker

2 stk

Pitabrød

25 g

Brødrasp

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Salat

150 g

Yoghurt

1 stk

Dill

1 stk

Agurk

1 stk

Mynte

100 g

Gresk ost

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til dressing

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 stk

Egg til koftaer

½ ts

Salt til koftaer

2 ss

Olje til urteolje

¼ ts

Salt til urteolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1118 kcal
Energi (kj)4676 kj
Fett55.2 g
Mettet fett21.8 g
Karbohydrater99.7 g
Sukker10.9 g
Fiber9.9 g
Protein54.9 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium152.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

Lag tzatziki
2

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv agurk grovt og press ut så mye væske som mulig i et rent kjøkkenhåndkle.

Bland agurk, hvitløk, yoghurt, dill, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Bland salat
3

Skjær av rotdelen av salat og grovhakk.

Halver cherrytomat.

Skjær reddik i tynne skiver.

Smuldre gresk ost.

Bland salat, cherrytomat, reddik, salatost, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kofta
4

Bland kjøttdeig, Panamat, brødrasp, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form deig til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu regelmessig. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Varm pitabrød
5

I mellomtiden, finhakk mynte.

Bland mynte, olivenolje og salt i en liten skål.

Fordel pitabrød på et stekebrett med bakepapir, og pensle med mynteolje.

Varm i ovnen i 2-3 min, eller til ristet.

Skjær i kvarte biter.

Server
6

Anrett kofta, potet, gresk salat og pitabrød på tallerkener.

Server med tzatziki.