topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk beef bourguignon

Klassisk beef bourguignon

med stekt sopp og hvitløksmos

Beef bourguignon er en fransk oppskrift på en fyldig kjøttstuing med rødvin. Retten betegnes som fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra Bourgogne-regionen. Vår versjon inneholder løk, gulrot og sopp, utover kjøtt og rødvinssaus. Kremet potetmos med hvitløk og frisk persille passer utmerket til.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Bladpersille

4 g

Kyllingbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Pulled beef

500 g

Bakepotet

100 g

Sjampinjong

1 stk

Gulrot

1 stk

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Olje til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2876 kj
Fett32.6 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater65.3 g
Sukker16.4 g
Protein32.4 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær potet i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet.

Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Stek sopp
2

Grovhakk sopp.

Smelt smør i en annen stor kjele på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett hvitløksflørt og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Krydre med en klype salt og pepper.

Overfør til en skål og sett til side.

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Finhakk gulrot (uskrelt).

Varm opp stekepannen brukt til sopp (ikke vask) på middels høy varme og tilsett olivenolje.

Stek løk og gulrot i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.

Tilbered pulled beef
4

Senk varmen til middels. Tilsett pulled beef, med kraft fra pakken, rødvinssaus, soyasaus, tomatpure, kyllingbuljong og vann.

La putre under lokk i 12-14 min.

Når pulled beef er ferdig, bruk en skje og del opp kjøttet i store biter.

Bland sammen
5

Grovhakk persille.

Rett før servering, bland sopp sammen med pulled beef.

Server
6

Anrett potetmos og pulled beef i skåler.

Pynt med persille.