Beef bourguignon er en fransk oppskrift på en fyldig kjøttstuing med rødvin. Retten betegnes som fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra Bourgogne-regionen. Vår versjon inneholder løk, gulrot og sopp, utover kjøtt og rødvinssaus. Kremet potetmos med hvitløk og frisk persille passer utmerket til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Pulled beef
500 g
Bakepotet
100 g
Sjampinjong
1 stk
Gulrot
1 stk
Tomatpure
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Olje til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær potet i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet.
Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Grovhakk sopp.
Smelt smør i en annen stor kjele på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett hvitløksflørt og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør til en skål og sett til side.
I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.
Finhakk gulrot (uskrelt).
Varm opp stekepannen brukt til sopp (ikke vask) på middels høy varme og tilsett olivenolje.
Stek løk og gulrot i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.
Senk varmen til middels. Tilsett pulled beef, med kraft fra pakken, rødvinssaus, soyasaus, tomatpure, kyllingbuljong og vann.
La putre under lokk i 12-14 min.
Når pulled beef er ferdig, bruk en skje og del opp kjøttet i store biter.
Grovhakk persille.
Rett før servering, bland sopp sammen med pulled beef.
Anrett potetmos og pulled beef i skåler.
Pynt med persille.