HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKjøttboller
topBanner
Kjøttboller

Kjøttboller

med potetmos, rømme og sylteagurk

Tags:Barnevennlig
Allergener:Sulfittermelkgluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

4 g

Kyllingbuljong

500 g

Poteter

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

2 ts

Sukker (steg 2)

3 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier800 kcal
Energi (kj)3345 kj
Fett41.6 g
Mettet fett21 g
Karbohydrater72.21 g
Sukker28.8 g
Protein39.29 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter. Kok poteter i 20 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og en stor klype salt* til kjelen med poteter. Mos poteter med en potetmoser eller gaffel. Legg lokk på for å holde varmen.

2

Skjær agurk i tynne halvmåner. Finhakk dill. Bland vann* [3 ss | 6 ss], hvitvinseddik, halvparten av dillen, sukker* [2 ts | 4 ts] og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett agurk, rør godt og sett til side.

3

Bland kjøttdeig, Hvitløksflørt, egg* [1 stk | 2 stk], panko og en stor klype salt* i en skål. Med fuktige hender, bruk en spiseskje til å forme små kjøttboller av blandingen. Du får ca. 5 kjøttboller per person. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min. Sett til side. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

4

Skjær gulrot i små biter. Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv eller press hvitløk.

5

Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett kjøttboller og stek til gjennomvarme. Hell vannet av syltet agurk.

6

Fordel potetmos, kjøttboller og sylteagurk på tallerkener. Drypp over saus og pynt med resterende dill.