Deilig kosemat som kommer til å bli en ny favoritt i familien! Sprø kjøttboller med kremet potetmos. Sur-søt syltet agurk passer perfekt til, og den herlige fløtesausen gjør retten komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
½ stk
Løk
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til glatt. Sett til side under lokk på for å holde varmen.
TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør i potetmosen.
Skjær agurk i tynne, halve skiver.
Finhakk dill.
Bland agurk, hvitvinseddik, dill, sukker [½ ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Rør godt og sett til side.
Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, Hvitløksflørt, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.
Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små kjøttboller (ca. 5 per pers.) på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 10-12 min, til gjennomstekt. Snu av og til. Sett til side når de er ferdige.
VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt).
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min, til mykt.
Tilsett brun saus, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [¼ ts | ½ ts], og la putre i 2-3 min.
Tilsett kjøttboller og varm opp.
TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen føles for tykk.
Fordel potetmos, kjøttboller og syltet agurk på tallerkener.
Øs over saus.