1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)25 ml
Hvitvinseddik
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)1 pose
Dill
500 g
Bakepotet
1 stk
Agurk
4 g
Kjøttbuljong
250 g
Kjøttdeig
1 stk
Gulrot
1 ss
Smør (steg 1)
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
2 ts
Sukker (steg 2)
3 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter. Kok poteter i 20 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og en stor klype salt* til kjelen med poteter. Mos poteter med en potetmoser eller gaffel. Legg lokk på for å holde varmen.
Skjær agurk i tynne halvmåner. Finhakk dill. Bland vann* [3 ss | 6 ss], hvitvinseddik, halvparten av dillen, sukker* [2 ts | 4 ts] og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett agurk, rør godt og sett til side.
Bland kjøttdeig, Hvitløksflørt, egg* [1 stk | 2 stk], panko og en stor klype salt* i en skål. Med fuktige hender, bruk en spiseskje til å forme små kjøttboller av blandingen. Du får ca. 5 kjøttboller per person. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min. Sett til side. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Skjær gulrot i små biter. Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett kjøttboller og stek til gjennomvarme. Hell vannet av syltet agurk.
Fordel potetmos, kjøttboller og sylteagurk på tallerkener. Drypp over saus og pynt med resterende dill.