Kjapp kylling- og soppgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjapp kylling- og soppgryte

Kjapp kylling- og soppgryte

med jasminris og estragonolje

På utkikk etter en rask middagsrett? Med vår kremede kylling- og soppgryte servert på luftig jasminris kan du nyte et herlig måltid som står klart på kun 15 minutter. Topp retten med en aromatisk estragon- og hvitløksolje, og nyt!

Tags:
Superrask
Allergener:
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ pakke

Sjampinjong, skivet

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Estragon

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1.5 ss

Olje til dressing

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til kjøtt

1 dl

Vann til saus

1 ss

Mel til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3126 kj
Fett30.7 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater70.4 g
Sukker6 g
Protein45.5 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen.

I mellomtiden, finhakk estragon.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland estragon, olivenolje, hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Stek kylling
2

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, løk og sopp, og krydre med salt. Stek i 3-4 min, eller til sopp mykner. Snu med jevne mellomrom.

Tilsett mel og bland godt. Stek i 30 sek.

Lag gryte
3

Senk til middels varme og tilsett kyllingbuljong, sennep, matfløte og vann.

La småkoke i 1 min, til noe tyknet og kyllingen er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
4

Anrett ris og kyllinggryte i dype tallerkener.

Topp med estragonolje.