Gjør deg klar til en himmelsk vegetarisk karrimiddag. Vi serverer kremet karristekte kikerter, der kikerter stekes sammen med gulrot, løk, ingefær, hvitløk og vårt spennende karrikrydder. Sausen består av en balansert blanding av aprikoschutney og creme fraiche. Som tilbehør serverer vi ris med ristede og smørstekte cashewnøtter. Vi legger også til en frisk tomatsalat, med en klype chili for de som ønsker det!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Goan Xacuti
½ g
Chiliflak
2 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 pakke
Kikerter
1 stk
Hvitløk
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
10 g
Ingefærpasta
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
150 g
Basmatiris
30 g
Spinat
2 stk
Gulrot
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
2 ss
Vann til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.
Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne.
Tilsett smør, og la det smelte.
Tilsett vann, og kok opp.
Tilsett ris og salt. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Imens risen koker, finhakk løk.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Riv eller press hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skyll kikerter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 3-4 min, eller til l ettbrune.
Tilsett Gul karripasta, gulrot og løk. Stek i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.
Tilsett Goan Xacuti, ingefærpasta, hvitløk, salt og en klype pepper. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann, og kok i 3-4 min, eller til grønnsakene er møre.
Fjern fra varmen og rør inn aprikoschutney og creme fraiche.
Smak til med en klype salt og pepper.
Imens kikertene steker, finhakk tomat.
Skyll og grovhakk spinat.
Bland tomat, chiliflak, spinat, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett cashewris i skåler.
Legg kikerter og salat i seksjoner over risen.
Server resterende aprikoschutney på siden.