topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karristekte kikertert

Karristekte kikertert

med ristet cashewris og aprikoschutney

Gjør deg klar til en himmelsk vegetarisk karrimiddag. Vi serverer kremet karristekte kikerter, der kikerter stekes sammen med gulrot, løk, ingefær, hvitløk og vårt spennende karrikrydder. Sausen består av en balansert blanding av aprikoschutney og creme fraiche. Som tilbehør serverer vi ris med ristede og smørstekte cashewnøtter. Vi legger også til en frisk tomatsalat, med en klype chili for de som ønsker det!

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Goan Xacuti

½ g

Chiliflak

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

1 pakke

Kikerter

1 stk

Hvitløk

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

10 g

Ingefærpasta

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

150 g

Basmatiris

30 g

Spinat

2 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

2 ss

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier942 kcal
Energi (kj)3943 kj
Fett48 g
Mettet fett20.5 g
Karbohydrater100.2 g
Sukker23.4 g
Protein19.6 g
Natrium161 mg

Framgangsmåte

Lag cashewris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.

Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne.

Tilsett smør, og la det smelte.

Tilsett vann, og kok opp.

Tilsett ris og salt. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Forbered grønnsaker
2

Imens risen koker, finhakk løk.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Riv eller press hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skyll kikerter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 3-4 min, eller til l ettbrune.

Tilsett Gul karripasta, gulrot og løk. Stek i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.

Lag saus
4

Tilsett Goan Xacuti, ingefærpasta, hvitløk, salt og en klype pepper. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann, og kok i 3-4 min, eller til grønnsakene er møre.

Fjern fra varmen og rør inn aprikoschutney og creme fraiche.

Smak til med en klype salt og pepper.

Lag salat
5

Imens kikertene steker, finhakk tomat.

Skyll og grovhakk spinat.

Bland tomat, chiliflak, spinat, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett cashewris i skåler.

Legg kikerter og salat i seksjoner over risen.

Server resterende aprikoschutney på siden.