HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanske Grønnsakslapper
topBanner
Japanske grønnsakslapper

Japanske grønnsakslapper

med sprø nuddelsalat og sesammajones

Populær

I dag går den kulinariske reisen til Japan, og vi kan friste med japanske grønnsakslapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Vi skal også lage en nuddelsalat med rødkål, spisskål, gulrot, og sukkererter. Vi topper alt med sriracha og sesammajones.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:GlutenSoyaSesamEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

150 g

Rødkål

75 g

Fullkornsnudler

(InneholderGluten)

50 g

Svart sesammajones

(InneholderGluten, Soya, Sesam, Egg, Sennep)

20 g

Sriracha

75 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier533 kcal
Energi (kj)2231 kj
Fett19.9 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater61.05 g
Sukker17.7 g
Protein19.13 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv ingefær fint. Del sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.

2

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann.

3

Bland rødkål, halvparten av spisskålen, en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje. Masser i 30 sek, til mør. Sett til side.

4

Pisk egg [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett det hvite av vårløken, ingefær, resterende spisskål, halvparten av gulroten og halvparten av soyasausen. Rør godt. Tilsett panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper og bland godt.

5

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels varme. Form deigen til grønnsakslapper med en spiseskje (ca. 2 per pers.). Tilsett lapper i stekepannen og press forsiktig med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Vent med å snu lappene til de er ferdig stekt på én side, så unngår du at de smuldrer.

6

Bland kål med ferdigkokte nudler, gulrot, sukkererter og resterende soyasaus. Anrett grønnsakslapper og nuddelsalat på tallerkener. Drypp over litt sriracha og pynt med det grønne av vårløken. Server sesammajones ved siden av.