Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk andelår-'donburi'

Japansk andelår-'donburi'

med sesamtoppede sukkererter og ingefærris

Donburi er en klassisk japansk matrett som består av ris toppet med ulike typer kjøtt og grønnsaker. I vår versjon byr vi på ingefærduftende jasminris toppet med teriyakiglaserte andelår, sesamvendte sukkererter og limesyltede grønnsaker.

Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

150 g

Teriyakisaus

10 g

Ingefærpasta

430 g

Konfitert andelår sous vide

75 g

Reddiker

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

150 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier939 kcal
Energi (kj)3930 kj
Fett35.4 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater93.9 g
Sukker25.4 g
Protein57.2 g

Framgangsmåte

Ovnsbak andelår
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Plasser andelår på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Kast resterende sky fra pakken.

Krydre skinnet med salt og bak i ovnen i 30 min.

Kok ris
2

I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefærpasta i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes

Sylt grønnsaker
3

Halver lime.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Press limesaft i en mellomstor skål. Tilsett sukker, salt, reddiker og gulrot.

Vend grønnsaker i laken og sett til side. Hell av laken før servering.

Ovnsbak sukkererter
4

Når det gjenstår 5 min av andelårenes steketid, fordel sukkererter på et stekebrett med bakepapir.

Bland med en skvett olivenolje og sesamfrø, og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 4-5 min, eller til de er myke med litt tyggemotstand.

Glaser and
5

Topp ferdigstekte andelår med halvparten av teriyakisausen.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett sukkererter og andelår på tallerkenene.

Server med syltede grønnsaker og topp andelår med resterende teriyakisaus.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image