Donburi er en klassisk japansk matrett som består av ris toppet med ulike typer kjøtt og grønnsaker. I vår versjon byr vi på ingefærduftende jasminris toppet med teriyakiglaserte andelår, sesamvendte sukkererter og limesyltede grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
150 g
Teriyakisaus
10 g
Ingefærpasta
430 g
Konfitert andelår sous vide
75 g
Reddiker
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
150 g
Sukkererter
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Plasser andelår på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Kast resterende sky fra pakken.
Krydre skinnet med salt og bak i ovnen i 30 min.
I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefærpasta i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes
Halver lime.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Press limesaft i en mellomstor skål. Tilsett sukker, salt, reddiker og gulrot.
Vend grønnsaker i laken og sett til side. Hell av laken før servering.
Når det gjenstår 5 min av andelårenes steketid, fordel sukkererter på et stekebrett med bakepapir.
Bland med en skvett olivenolje og sesamfrø, og krydre med salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 4-5 min, eller til de er myke med litt tyggemotstand.
Topp ferdigstekte andelår med halvparten av teriyakisausen.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett sukkererter og andelår på tallerkenene.
Server med syltede grønnsaker og topp andelår med resterende teriyakisaus.