Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
150 g
Risottoris
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Spinat
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Sitron
1 ss
Smør til steking
6 dl
Vann til risotto
1 ts
Sukker til tomat
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Smør til risotto
¼ ts
Salt til risotto
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk løk.
Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk under omrøring i 1-2 min.
Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Tilsett vann, Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk deretter til middels varme. La småkoke i 18-22 min, eller til risen er ‘al dente’. Rør av og til.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.
Del cherrytomater i to.
Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico, en skvett olivenolje og sukker, og krydre med og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-18 min.
Skyll spinat.
Skjær sitron i båter.
Grovhakk basilikum (med stilk).
Finhakk eller press hvitløk.
Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker med en skvett sitronsaft og hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
Når risottoen er ferdig, rør inn spinat, ovnsbakte tomater, finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, basilikum og smør. Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i dype tallerkener.
Topp med reker.
Server sitronbåter på siden.