topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekerisotto

Italiensk rekerisotto

med ovnsbakte cherrytomater og fersk basilikum

Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?

Tags:
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Sulfitter
Skalldyr
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

6 dl

Vann (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier575 kcal
Energi (kj)2406 kj
Fett19.4 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater71.8 g
Sukker8.6 g
Protein23.4 g
Natrium448.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk løk.

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek løk under omrøring i 1-2 min.

Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig. 

Kok risotto
2

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk deretter til middels varme. La småkoke i 18-22 min, eller til risen er ‘al dente’. Rør av og til.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.

Bak cherrytomater
3

Del cherrytomater i to.

Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico, en skvett olivenolje og sukker [1 ts | 2 ts], og krydre med og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-18 min.

Stek reker
4

Skyll spinat. 

Skjær sitron i båter.

Grovhakk basilikum (med stilk).

Finhakk eller press hvitløk. 

Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. 

Stek reker med en skvett sitronsaft og hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.

Bland risotto
5

Når risottoen er ferdig, rør inn spinat, ovnsbakte tomater, finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, basilikum og smør [1 ss | 2 ss]. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener.

Topp med reker.

Server sitronbåter på siden.