Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
½ stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Bladpersille
250 g
Fersk Tagliatelle
(Inneholder: Gluten, Hvete, Egg Kan inneholde spor av: kasjunøtter, Bløtdyr, Melk, Nøtter, Skalldyr, Egg, Soya, Sennep, Fisk)
150 g
Sukkererter
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Sitron
2 ss
Olje til urteolje
¼ ts
Salt til fisk
1 dl
Spart pastavann
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Smør til steking
½ ss
Mel til saus
¼ ts
Salt til pasta
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær sukkererter i to.
Grovhakk persille. Skjær sitron i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Bland en klype chili (spar litt til pynt), halvparten av persille, halvparten av hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp blandingen over.
Bak midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og
til.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt
tyggemotstand i midten.
Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet og bak ut steketiden.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min, eller til mykt.
Dryss hvetemel over og rør godt. Tilsett matfløte, pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong. Kok under omrøring i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.
Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med salt og en klype pepper.
Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk.
Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig).
Server resterende sitronbåter på siden.