Skip to main content
Italiensk reke- og laksepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk reke- og laksepasta

Italiensk reke- og laksepasta

med kremet fløtesaus og persillepesto

Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.

Tags:
Spis meg først
Comfort Food
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Egg
Skalldyr
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

½ stk

Rød chili

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Bladpersille

250 g

Fersk Tagliatelle

(Inneholder: Gluten, Hvete, Egg Kan inneholde spor av: kasjunøtter, Bløtdyr, Melk, Nøtter, Skalldyr, Egg, Soya, Sennep, Fisk)

150 g

Sukkererter

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olje til urteolje

¼ ts

Salt til fisk

1 dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til steking

½ ss

Mel til saus

¼ ts

Salt til pasta

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1117 kcal
Energi (kj)4672 kj
Fett61.4 g
Mettet fett21.5 g
Karbohydrater87.3 g
Sukker9.2 g
Protein56.6 g
Natrium506 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skjær sukkererter i to.

Grovhakk persille. Skjær sitron i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.

Finhakk sjalottløk.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Ovnsbak fisk
2

Bland en klype chili (spar litt til pynt), halvparten av persille, halvparten av hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.

Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp blandingen over.

Bak midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
3

Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og
til.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt
tyggemotstand i midten.

Ovnsbak reker
4

Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet og bak ut steketiden.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min, eller til mykt.

Dryss hvetemel over og rør godt. Tilsett matfløte, pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong. Kok under omrøring i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk.

Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig).

Server resterende sitronbåter på siden.