Italiensk reke- og laksepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk reke- og laksepasta

Italiensk reke- og laksepasta

med kremet fløtesaus og persillepesto

Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.

Allergener:
Fisk
Skalldyr
Sulfitter
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Sitron

1 pose

Sukkererter

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1119 kcal
Energi (kj)4684 kj
Fett61.8 g
Mettet fett21.3 g
Karbohydrater84.1 g
Sukker9.2 g
Protein59.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skjær sukkererter i to.

Grovhakk persille. Skjær sitron i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Finhakk sjalottløk.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.  

Ovnsbak fisk
2

Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Bland en klype chili, halvparten av persillen, halvparten av hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp blandingen over.

Bak midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta og sukkererter
3

Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og til.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den har litt tyggemotstand i midten.

Ovnsbak reker
4

Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet og bak ut steketiden.

Overfør rekene til en tallerken og dekk til med folie.

Lag saus
5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min, eller til mykt.

Dryss hvetemel [1/2 ss | 1 ss] over og rør godt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong. Kok, rør av og til, i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Servér
6

Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk.

Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig).

Server resterende sitronbåter på siden.