Det italienske kjøkken har mye å by på, og i dag skal vi lage mat fra havet i form av en herlig italiensk pasta med reker og laks. Vi krydrer sjømaten med persillepesto, som bakes i ovnen. Deretter blander vi reker og tagliatelle med en kremet fløtesaus med sjalottløk, ost, sitron og sukkererter. Vi topper alt med laks, persille og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
1 pose
Sukkererter
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær sukkererter i to.
Grovhakk persille. Skjær sitron i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Finhakk sjalottløk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Tørk fisk og reker med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Bland en klype chili, halvparten av persillen, halvparten av hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Legg fisk med skinnet ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp blandingen over.
Bak midt i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok pasta og sukkererter i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og til.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den har litt tyggemotstand i midten.
Når fisken har 3-4 min igjen i ovnen, fordel reker på stekebrettet og bak ut steketiden.
Overfør rekene til en tallerken og dekk til med folie.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og resterende hvitløk i 1-2 min, eller til mykt.
Dryss hvetemel [1/2 ss | 1 ss] over og rør godt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, finrevet ost og grønnsaksbuljong. Kok, rør av og til, i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.
Rør inn reker, pasta, sukkererter og en skvett sitronsaft. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett kremet pasta på tallerkener og topp med fisk.
Pynt med resterende persille og chili (om ønskelig).
Server resterende sitronbåter på siden.