I dag tar vi en kulinarisk reise til India, og lager marinert kylling. Luftige ris får en ekstra god smak av å bli kokt med stekte cashewnøtter. Vi marinerer kylling med smakfulle krydder. En frisk mynte- og agurksalat og kjølende aprikosyoghurt gir en fin kontrast.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Langkornet hvit ris
8 g
Mild Mahal
30 g
Spinat
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp en kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne.
Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og la det smelte.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, bland kylling, en klype salt og Mild Mahal i en skål. Tilsett halvparten av yoghurt. Rør og sett til side.
Skyll spinat.
Skjær agurk i 2 cm biter.
Plukk og grovhakk mynteblader.
Bland spinat, agurk, mynte, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 panner, 4P] på middels høy varme.
Ta kylling ut av marinaden (kast marinaden) og tilsett til stekepannen. Stek under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt og brunet.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Mens kyllingen steker, bland resterende yoghurt, aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling og legg salat på siden.
Avslutt med en klatt aprikosyoghurt.