1 stk
Aubergine
1 stk
RĆødlĆøk
1 stk
HvitlĆøk
2 stk
Gulrot
4 g
GrĆønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)8 g
Mild Mahal
½ boks
Tomatpure
100 g
RĆøde linser
(Kan inneholdegluten)12.5 ml
Soyasaus
(InneholderSoya, gluten)200 ml
Kokosmelk
60 g
Spinat
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
½ stk
Chili
20 g
PeanĆøtter
(InneholderPeanĆøtterKan inneholdesesam, nĆøtter)1 stk
Lime
1.5 dl
Vann* (steg 3)
½ ts
Salt* (steg 3)
3 dl
Vann* (steg 4)
½ ts
Salt* (steg 4)
1.5 ss
Olivenolje* (steg 5)
Sett ovnen pĆ„ 200°C/180°C (varmluft). Rens aubergine og del i to pĆ„ langs. SkjƦr hver halvdel i fire deler pĆ„ langs og deretter hver del i to i bredden. Plasser aubergine pĆ„ et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og halvparten av Mild Mahal. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, inntil gylne og mĆøre. Ta aubergine ut av ovnen og sett til side.Ā
SkjƦr lĆøk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitlĆøk. Rens gulrot (uskrellet), skjƦr i fire deler pĆ„ langs og deretter i mindre terninger. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.Ā
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte pÄ middels høy varme. Stek løk og gulrot under omrøring i 2 min. Tilsett resterende Mild Mahal, tomatpuré [½ stk, 2P], hvitløk og linser. Kok under omrøring i 1 min. Tilsett kokosmelk, vann* [1½ dl | 3 dl], soysasaus [½ stk, 2P] og grønnsaksbuljong. Kok opp og senk deretter til middels lav varme. La simre under lokk inntil linser er ferdige, 20-25 min. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis karrien blir for tykk. NÄr linser er ferdige, tilsett spinat og rør inntil den har myknet. Krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og pepper*.
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10, inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, sĆ„ ikke fjern lokket!Ā
Grovhakk koriander. Fjern frĆø fra chili [1/2 stk, 2P] og skjƦr i tynne skiver. Finhakk peanĆøtter. Riv limeskall og skjƦr lime i bĆ„ter. Bland koriander, peanĆøtter, limeskall og olivenolje* [1 1/2 ss | 3 ss] i en liten skĆ„l. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.Ā
Anrett ris og karri i dype tallerkener og topp med ovnsbakt aubergine. Drypp med koriander- og peanĆøttolje og servĆ©r med limebĆ„ter ved siden av.Ā