HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsekarri
topBanner
Linsekarri

Linsekarri

med ovnsbakt aubergine og koriander- og peanøttolje

Tags:Vegetar
Allergener:HveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Aubergine

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

8 g

Mild Mahal

½ boks

Tomatpure

100 g

Røde linser

(Kan inneholdeGluten)

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

200 ml

Kokosmelk

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

20 g

Peanøtter

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

3 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1.5 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier858 kcal
Energi (kj)3590 kj
Fett32.91 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater106.55 g
Sukker18.1 g
Protein25.27 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Rens aubergine og del i to på langs. Skjær hver halvdel i fire deler på langs og deretter hver del i to i bredden. Plasser aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og halvparten av Mild Mahal. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, inntil gylne og møre. Ta aubergine ut av ovnen og sett til side. 


2

Skjær løk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Rens gulrot (uskrellet), skjær i fire deler på langs og deretter i mindre terninger. Skyll linser under kaldt vann* i en sil. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek løk og gulrot under omrøring i 2 min. Tilsett resterende Mild Mahal, tomatpuré [½ stk, 2P], hvitløk og linser. Kok under omrøring i 1 min. Tilsett kokosmelk, vann* [1½ dl | 3 dl], soysasaus [½ stk, 2P] og grønnsaksbuljong. Kok opp og senk deretter til middels lav varme. La simre under lokk inntil linser er ferdige, 20-25 min. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis karrien blir for tykk. Når linser er ferdige, tilsett spinat og rør inntil den har myknet. Krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og pepper*.


4

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels lav varme og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10, inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


5

Grovhakk koriander. Fjern frø fra chili [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Finhakk peanøtter. Riv limeskall og skjær lime i båter. Bland koriander, peanøtter, limeskall og olivenolje* [1 1/2 ss | 3 ss] i en liten skål. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat. 


6

Anrett ris og karri i dype tallerkener og topp med ovnsbakt aubergine. Drypp med koriander- og peanøttolje og servér med limebåter ved siden av.