Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk 'Kylling Kyiv'

Indisk 'Kylling Kyiv'

med cajunkrydrede sesamfries og myntesalat

Kanskje er du kjent med kylling Kiev – en rett fra Ukraina som består av panert kyllingfilet med en fylling av hvitløkssmør. Vi gir klassikeren en indisk vri, og bytter ut hvitløk med vår egen krydderblanding, Mild Mahal. I tillegg panerer vi kyllingen med sprøstekt løk for ekstra krønsj. Det hele serveres med sesamtoppede fries, en frisk salat og en klatt kremet majones.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder: Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

1 stk

Mynte

½ g

Chiliflak

500 g

Poteter

4 g

Mild Mahal

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

3 ss

Smør til smør

¼ ts

Salt til smør

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til salsa

½ ss

Olje til salat

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1004 kcal
Energi (kj)4202 kj
Fett58.9 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater71.3 g
Sukker7.1 g
Protein48.8 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet, slik at det blir romtemperert.

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ginger-Ninja, chiliflak, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, mos smør, Mild Mahal, salt og en klype pepper sammen med en gaffel i en liten skål. Sett til side.

Skjær et snitt på langs av kyllingen med en skarp kniv (uten å skjære helt gjennom) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Fyll kyllingbryst med kryddersmør og brett sammen. Gjenta med resterende kylling.

Paner kylling
3

Knus sprøstekt løk forsiktig i mindre biter med en kjøtthammer eller en kjevle.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og sprøstekt løk i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

TIPS: Vær forsiktig når du panerer, så kryddersmøret ikke renner
ut.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Smeltet kryddersmør kan serveres på siden.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Grovhakk agurk og mynte.

Bland spinat, agurk, mynte, salt og olivenolje i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Anrett fries, salat og kylling på tallerkener.

Server med en klatt majones.