Kanskje er du kjent med kylling Kiev – en rett fra Ukraina som består av panert kyllingfilet med en fylling av hvitløkssmør. Vi gir klassikeren en indisk vri, og bytter ut hvitløk med vår egen krydderblanding, Mild Mahal. I tillegg panerer vi kyllingen med sprøstekt løk for ekstra krønsj. Det hele serveres med sesamtoppede fries, en frisk salat og en klatt kremet majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
1 stk
Mynte
½ g
Chiliflak
500 g
Poteter
4 g
Mild Mahal
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
¼ ts
Salt til poteter
3 ss
Smør til smør
¼ ts
Salt til smør
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til salsa
½ ss
Olje til salat
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet, slik at det blir romtemperert.
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ginger-Ninja, chiliflak, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, mos smør, Mild Mahal, salt og en klype pepper sammen med en gaffel i en liten skål. Sett til side.
Skjær et snitt på langs av kyllingen med en skarp kniv (uten å skjære helt gjennom) på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Fyll kyllingbryst med kryddersmør og brett sammen. Gjenta med resterende kylling.
Knus sprøstekt løk forsiktig i mindre biter med en kjøtthammer eller en kjevle.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og sprøstekt løk i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Vær forsiktig når du panerer, så kryddersmøret ikke renner
ut.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Smeltet kryddersmør kan serveres på siden.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Grovhakk agurk og mynte.
Bland spinat, agurk, mynte, salt og olivenolje i en mellomstor skål rett før servering.
Anrett fries, salat og kylling på tallerkener.
Server med en klatt majones.