Vi elsker å kombinere smaker og mattradisjoner! I dagens middag kombinerer vi sprøstekt sei – en norsk favoritt – med lekkert indisk tilbehør. Seien paneres med sesamfrø og vårt spesialkarrikrydder, og vi lager ovnsbakte bombay-poteter, rødløk og tomat dekket i spennende ingefærkrydder. Vi topper med en fyldig aprikosyoghurt, litt chili og et dryss koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Curry-On
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til mel
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja og en stor klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, bland yoghurt, aprikoschutney, vann og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Grovhakk tomat.
Plukk korianderblader.
Del chili i to på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
Når potetene har 10 min igjen, legg løk og tomat på stekebrettet, bland sammen, og bak videre i resterende 10 min.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko, sesamfrø og Curry-on i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Overfør til en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett grønnsaker og sprøstekt sei på tallerkener.
Topp med en klatt aprikosyoghurt og pynt med chili og koriander.
Server resterende aprikosyoghurt i en skål ved siden av.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.