Lyst på en kreativ vri på en norsk fiskeklassiker? Vi har satt sammen en nydelig middag bestående av ris kokt med sitrongress, stekte grønnsaker med sesamfrø og hvitløk. samt pannestekt hyse stekt i smør og ingefærsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
5 g
Ingefærpasta
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitrongress
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
Fjern sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokkets mens risen hviler.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Del lime i to.
Grovhakk koriander.
Bland limesaft, salt, koriander, ingefærpasta, chili og vann i en liten skål.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til løken begynner å bli myk.
Tilsett pak choi, gulrot, salt, sesamfrø og hvitløk. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Overfør til en stor skål, dekk til med folie og sett til side.
Vask stekepannen. Varm opp olivenolje på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett og smelt smør. Fjern fra varmen og tilsett saus. Rør godt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir matt i fargen.
Anrett fisk, ris og grønnsaker på tallerkener.
Hell saus fra pannen over fisken.