Skip to main content
Hvitløkskrydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkskrydret kylling

Hvitløkskrydret kylling

med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

Middagen trenger ikke å være komplisert for å bli en favoritt rundt middagsbordet! I denne oppskriften marinerer vi kyllingbryst med vår egen krydderblanding, Hvitløksflørt, før vi bruner den i stekepannen og ovnsbaker den til perfeksjon. Kyllingen serveres med møre grønne bønner og oreganokrydrede potetbåter, og toppes med en fyldig bernaisesaus.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Sitron

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til marinade

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier599 kcal
Energi (kj)2508 kj
Fett24.4 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater54.5 g
Sukker6.8 g
Protein41.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm tykke båter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Hell over skvett olivenolje, krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Mariner kylling
2

I mellomtiden, bland olivenolje, Hvitløksflørt, kyllingbryst, salt og en klype pepper i en stor skål.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10-11 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønne bønner
4

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.

Skjær sitron i båter.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne. Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.

Legg grønne bønner over i en skål og krydre med en skvett sitronsaft, en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Varm bernaisesaus
5

Tørk av stekepannen, og tilsett bernaisesaus og vann.

La putre i 1-2 min, eller til sausen er gjennomvarm.

Krydre bernaisesaus med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett potet, kylling og grønne bønner på tallerkener.

Server med bernaisesaus.