Middagen trenger ikke å være komplisert for å bli en favoritt rundt middagsbordet! I denne oppskriften marinerer vi kyllingbryst med vår egen krydderblanding, Hvitløksflørt, før vi bruner den i stekepannen og ovnsbaker den til perfeksjon. Kyllingen serveres med møre grønne bønner og oreganokrydrede potetbåter, og toppes med en fyldig bernaisesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Sitron
80 g
Bearnaisesaus
(Inneholder: Melk)
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
150 g
Grønne bønner
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til marinade
¼ ts
Salt til marinade
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm tykke båter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Hell over skvett olivenolje, krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, bland olivenolje, Hvitløksflørt, kyllingbryst, salt og en klype pepper i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10-11 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.
Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne. Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.
Legg grønne bønner over i en skål og krydre med en skvett sitronsaft, en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Tørk av stekepannen, og tilsett bernaisesaus og vann.
La putre i 1-2 min, eller til sausen er gjennomvarm.
Krydre bernaisesaus med en klype salt og pepper.
Anrett potet, kylling og grønne bønner på tallerkener.
Server med bernaisesaus.