topBanner
Hvitløkspanert kylling

Hvitløkspanert kylling

med cajunkrydrede poteter & salsa

Populær

En herlig helg starter med en fantastisk middag, og vi har den perfekte oppskriften! Her går vi “all in” med vårt favorittkrydder, og du hører jo hvor godt det smaker - “cajun-krydder”. Gled deg til denne cajun-kyllingen servert med gyldne poteter som du dypper i aioli, og med en frisk salsa på siden.

Allergener:SulfitterHveteEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

280 g

Kyllingbrystfilet

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

2 stk

Tomat

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Rød paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

(InneholderEgg)

¼ ts

Salt* (steg 3)

1 ts

Sukker* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2628 kj
Kalorier628 kcal
Fett18 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater70 g
Sukker14 g
Protein46 g
Natrium2 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær potetene (uskrellet) i 2 cm store biter. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, halvparten av cajunkrydder og krydre med salt og pepper*. Bland sammen. Stek i ovnen på øverste hylle i 25-30 min, eller til gyldne.

TIPS: Bruk to stekebrett hvis nødvendig, så får du spredd potetene.

2

Finhakk tomat og persille. Halver paprika, ta ut kjernen og finhakk. Finhakk eller press hvitløk.

3

Legg kyllingbryst mellom to bakepapir på et nytt skjærebrett. Bank kylling til 2 cm tykkelse med bunnen til en kjele eller en kjevle. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en skål. I en ny skål, bland hvitløk, resterende cajunkrydder, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og pepper. Dypp kylling i egg, deretter i pankoblandingen i et jevnt lag.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingbryst i 3-4 min på hver side, eller til gylden og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med papir for å absorbere olje.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland tomat, rød paprika og persille, balsamico og sukker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Smak til med med salt og pepper*.

6

Fordel kylling og poteter med salsa på tallerkener. Topp med aioli.