I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
12.5 g
Honning
½ stk
Rød chili
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 pakke
Kikerter
150 g
Jasminris
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Avokado
150 g
Kålblanding
1 stk
Vårløk
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til slaw
¼ ts
Salt til slaw
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris og salt, rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min.Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 5-6 min til lett brunet, og senk til lav varme.
Tilsett asiatisk woksaus, honning, soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min til tyknet.
I mellomtiden, skjær tomat i 1 cm tykke biter.
Halver avokado, fjern steinen, grav ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Finhakk vårløk.
Fjern frøene og finhakk chili.
Skjær lime i båter.
Bland kålblanding, olivenolje, en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en ny skål.
Tilsett vårløk i kjelen med ris rett før servering.
Tilsett koriander og en skvett limesaft i stekepannen med kikerter og bland godt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen.
Legg en klatt asiatisk majones i midten. Strø over chili.
Press over en skvett limesaft og server resterende båter på siden.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.