Honning- og soyastekte kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekte kikerter

Honning- og soyastekte kikerter

med jasminris og koriander

I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Rask
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

12.5 g

Honning

½ stk

Rød chili

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 pakke

Kikerter

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Avokado

150 g

Kålblanding

1 stk

Vårløk

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 ss

Olje til slaw

¼ ts

Salt til slaw

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier933 kcal
Energi (kj)3902 kj
Fett47.1 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater100.6 g
Sukker20.4 g
Protein19.2 g
Natrium161 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris og salt, rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min.Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Stek kikerter
2

Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 5-6 min til lett brunet, og senk til lav varme.

Tilsett asiatisk woksaus, honning, soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min til tyknet.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær tomat i 1 cm tykke biter.

Halver avokado, fjern steinen, grav ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.

Grovhakk koriander.

Finhakk vårløk.

Fjern frøene og finhakk chili.

Skjær lime i båter.

Lag salat
4

Bland kålblanding, olivenolje, en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en ny skål.

Bland ingredienser
5

Tilsett vårløk i kjelen med ris rett før servering.

Tilsett koriander og en skvett limesaft i stekepannen med kikerter og bland godt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen.

Legg en klatt asiatisk majones i midten. Strø over chili.

Press over en skvett limesaft og server resterende båter på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.