Skip to main content
Honning- og soyastekt kjøttdeig og nudler
Honning- og soyastekt kjøttdeig og nudler

Honning- og soyastekt kjøttdeig og nudler

med chilistekt pak choi og sesamfrø

I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og tekstur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.

Tags:
Melkefri
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

2 stk

Gulrot

25 g

Honning

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

150 g

Udonnudler, tørkede

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Pak choi

50 ml

Soyasaus

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

5 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart nudelvann

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier750 kcal
Energi (kj)3136 kj
Fett27.2 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater83.5 g
Sukker22 g
Fiber9.3 g
Protein39.1 g
Natrium275 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk løk og hvitløk.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær gulrot (uskrelt) i små biter.

Grovhakk pak choi.

Skjær vårløk i tynne skiver og skill det hvite fra det grønne.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.

Spar litt nudelvann i en kopp og hell av resten.

Skyll nudlene under kaldt vann.

Rist sesamfrø
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side i en liten skål.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek gulrot, løk og det hvite av vårløken i 2-3 min.

Tilsett kjøttdeig og stek i ytterligere 4-5 min, til brunet. Krydre med en klype pepper.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi i stekepannen, og stek i 4-5 min.

Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig, honning, soyasaus, sesamfrø (spar litt til pynt) og en skvett nuddelvann i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper og en klype chiliflak.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Server
6

Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.

Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.