I dag skal vi lage en lekker alt-i-ett-rett med masse farge, smak og tekstur. Nudlene får en søt og syrlig smak ved å bli stekt med honning og soya, og i stekepannen finner vi også kjøttdeig, pak choi, gulrot og ingefær. Alt toppes med vårløk og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ g
Chiliflak
2 stk
Gulrot
25 g
Honning
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
150 g
Udonnudler, tørkede
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Pak choi
50 ml
Soyasaus
1 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
5 g
Sesamfrø
1 dl
Spart nudelvann
1 ss
Olje til steking
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk løk og hvitløk.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær gulrot (uskrelt) i små biter.
Grovhakk pak choi.
Skjær vårløk i tynne skiver og skill det hvite fra det grønne.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp og hell av resten.
Skyll nudlene under kaldt vann.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-5 min under omrøring, til gylne. Sett til side i en liten skål.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek gulrot, løk og det hvite av vårløken i 2-3 min.
Tilsett kjøttdeig og stek i ytterligere 4-5 min, til brunet. Krydre med en klype pepper.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, ingefær og pak choi i stekepannen, og stek i 4-5 min.
Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig, honning, soyasaus, sesamfrø (spar litt til pynt) og en skvett nuddelvann i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper og en klype chiliflak.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
Anrett nudler med kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.
Pynt med sesamfrø og det grønne av vårløken.