Honning- og soyamarinert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert svinekjøtt

Honning- og soyamarinert svinekjøtt

med pommes frites og grønn salat

Svinekjøtt, pommes frites og salat! Kan det bli enklere? Det kan det kanskje, men detaljene i denne oppskriften er verdt den lille ekstra innsatsen. Pommes fritesene blir ekstra sprø og får en fantastisk smak av å bli ovnsbakt med sesamfrø. Vi marinerer svinekjøtt med hvitløk og soyasaus, noe som tar smakene til nye høyder. Den grønne salaten blir knasende god med peanøtter, og passer perfekt sammen med kremet aioli.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Rask
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

250 g

Svinefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

60 g

Salatblanding

2 stk

Tomat

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier683 kcal
Energi (kj)2856 kj
Fett32.1 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater61.8 g
Sukker15.9 g
Protein38 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over med halvparten av sesamfrø. Drypp med en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.

Mariner  kjøtt
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 pr. person) på et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en skvett olivenolje i en mellomstor bolle. Vend koteletter i bollen så de er dekket med marinade.

Lag  salat
3

Skyll salat under kaldt vann i et dørslag. Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter og salat i en skål. Drypp med en skvett olivenolje og en skvett limesaft. Smak til med salt og pepper.

Stek kjøtt
4

Når pommes frites har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la marinaden dryppe av i bollen. Stek koteletter i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett  marinade
5

Tilsett resterende marinade i stekepannen og la simre i 3-4 min. TIPS: Marinaden kommer til å bli mørk og karamellisert – det forsterker smaken!

Servér
6

Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.