Svinekjøtt, pommes frites og salat! Kan det bli enklere? Det kan det kanskje, men detaljene i denne oppskriften er verdt den lille ekstra innsatsen. Pommes fritesene blir ekstra sprø og får en fantastisk smak av å bli ovnsbakt med sesamfrø. Vi marinerer svinekjøtt med hvitløk og soyasaus, noe som tar smakene til nye høyder. Den grønne salaten blir knasende god med peanøtter, og passer perfekt sammen med kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
250 g
Svinefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Salatblanding
2 stk
Tomat
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til marinade
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over med halvparten av sesamfrø. Drypp med en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 pr. person) på et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en skvett olivenolje i en mellomstor bolle. Vend koteletter i bollen så de er dekket med marinade.
Skyll salat under kaldt vann i et dørslag. Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Bland tomat, peanøtter og salat i en skål. Drypp med en skvett olivenolje og en skvett limesaft. Smak til med salt og pepper.
Når pommes frites har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la marinaden dryppe av i bollen. Stek koteletter i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett resterende marinade i stekepannen og la simre i 3-4 min. TIPS: Marinaden kommer til å bli mørk og karamellisert – det forsterker smaken!
Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.