Overrask familien eller middagsgjestene med denne nydelige fiskeretten. Vi ovnsbaker laks med smør og honning- og sennepsdressing så den blir både smaksrik og saftig. Som tilbehør koker vi poteter til de blir møre, før vi vender dem i creme fraiche, majones og dill. Retten gjøres komplett med en lukrativ pæresalat med rødbeter, ruccola og ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
½ stk
Rødbeter, ferdigkokte
25 g
Majones
20 g
Hasselnøtter
75 ml
Creme fraiche
1 stk
Dill
20 g
Honning- og sennepsdressing
40 g
Ruccola
1 stk
Pære
250 g
Laksefilet
500 g
Poteter
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til fisk
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til salat
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til poteter
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett kjele til side under lokk.
I mellomtiden, halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Finhakk dill.
Skyll ruccola.
Halver sitron.
Skjær rødbete i 1 cm store biter.
Grovhakk hasselnøtter.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Skjær smør i små biter.
Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør over honning- og sennepsdressing og topp med smørbiter.
Legg hasselnøtter på et nytt stekebrett med bakepapir.
Bak hasselnøtter og laks i ovnen i 9-10 min, til laks er gjennomstekt og hasselnøtter er ristede.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland sitronsaft, salt, sukker og olivenolje i en stor skål.
Bland pære, rødbete, ruccola og hasselnøtter i dressing rett før servering.
Bland potet med creme fraiche, majones, dill, salt og en kype pepper.
Anrett kremet potet, pæresalat og laks på tallerkener.
Øs over resterende saus fra den ildfaste formen.