Honning- og sennepsbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsbakt laks

Honning- og sennepsbakt laks

med rødbetsalat og kremet potet

Overrask familien eller middagsgjestene med denne nydelige fiskeretten. Vi ovnsbaker laks med smør og honning- og sennepsdressing så den blir både smaksrik og saftig. Som tilbehør koker vi poteter til de blir møre, før vi vender dem i creme fraiche, majones og dill. Retten gjøres komplett med en lukrativ pæresalat med rødbeter, ruccola og ristede hasselnøtter.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Egg
Senf
Tree nuts
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

½ stk

Rødbeter, ferdigkokte

25 g

Majones

20 g

Hasselnøtter

75 ml

Creme fraiche

1 stk

Dill

20 g

Honning- og sennepsdressing

40 g

Ruccola

1 stk

Pære

250 g

Laksefilet

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til fisk

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til poteter

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier996 kcal
Energi (kj)4167 kj
Fett65.6 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater122.8 g
Sukker73.3 g
Fiber23.9 g
Protein34.2 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett kjele til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Finhakk dill.

Skyll ruccola.

Halver sitron.

Skjær rødbete i 1 cm store biter.

Grovhakk hasselnøtter.

Forbered laks
3

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Skjær smør i små biter.

Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør over honning- og sennepsdressing og topp med smørbiter.

Legg hasselnøtter på et nytt stekebrett med bakepapir.

Ovnsbak laks
4

Bak hasselnøtter og laks i ovnen i 9-10 min, til laks er gjennomstekt og hasselnøtter er ristede.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland sitronsaft, salt, sukker og olivenolje i en stor skål.

Bland pære, rødbete, ruccola og hasselnøtter i dressing rett før servering.

Bland potet med creme fraiche, majones, dill, salt og en kype pepper.

Server
6

Anrett kremet potet, pæresalat og laks på tallerkener.

Øs over resterende saus fra den ildfaste formen.