
Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til en delevennlig rett. Rosenkål hører årstiden til, og de blir ekstra gode når de ovnsbakes og vendes med honning og bacon. Et dryss ristede hasselnøtter setter prikken over i-en på denne smakfulle sideretten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Rosenkål
140 g
Bacon, terninger
25 g
Honning
40 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
½ ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Vann til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Fjern de ytterste bladene på rosenkålen og del dem i to.
Bland rosenkål, en skvett olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Fordel rosenkål på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gylne.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels varme.
Grovhakk hasselnøtter og rist i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side.
Stek bacon i samme stekepanne på middels høy varme i 4-5 min, eller til gyllent og sprøtt. Tilsett ovnsbakt rosenkål, honning og vann, og bland godt.

Anrett rosenkål i en skål og topp med ristede hasselnøtter.