Skip to main content
Juleinspirert honning- og baconrosenkål

Juleinspirert honning- og baconrosenkål

Delevennlig rett | med ristede hasselnøtter

Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til en delevennlig rett. Rosenkål hører årstiden til, og de blir ekstra gode når de ovnsbakes og vendes med honning og bacon. Et dryss ristede hasselnøtter setter prikken over i-en på denne smakfulle sideretten.

Allergener:
Nødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Rosenkål

140 g

Bacon, terninger

25 g

Honning

40 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Vann til dressing

Næringsinnhold

Kalorier493 kcal
Energi (kj)2061 kj
Fett35.6 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater17.9 g
Sukker16.6 g
Fiber7.8 g
Protein20.1 g
Natrium560 mg

Framgangsmåte

Forbered rosenkål
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Fjern de ytterste bladene på rosenkålen og del dem i to.

Bland rosenkål, en skvett olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Ovnsbak rosenkål
2

Fordel rosenkål på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gylne.

Stek bacon
3

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels varme.

Grovhakk hasselnøtter og rist i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side.

Stek bacon i samme stekepanne på middels høy varme i 4-5 min, eller til gyllent og sprøtt. Tilsett ovnsbakt rosenkål, honning og vann, og bland godt.

Server
4

Anrett rosenkål i en skål og topp med ristede hasselnøtter.