HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisinkylling
topBanner
Hoisinkylling

Hoisinkylling

med kokosris & agurksalat

I dag blir det kylling og ris til middag! Vi har sørget for at dagens middag blir alt annet enn kjedelig, fordi både kylling og ris blir laget på litt utradisjonelle måter. Vi skifter en del av vannet til risen ut med kokosmelk, noe som gir en veldig kremet kokosris! Kyllingen stekes med en fyldig og smakfull hoisinsaus. Ekstra spennende tilbehør er en frisk og syrlig agurksalat med lime.

Tags:Rask
Allergener:BløtdyrHveteSesamSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

100 ml

Kokosmelk

1 stk

Agurk

1 pose

Thaibasilikum

1 stk

Lime

150 g

Rødkål

280 g

Kyllingbrystfilet

30 g

Hoisinsaus

(InneholderBløtdyr, Hvete, Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje* (steg 4)

¼ ts

Salt* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 4)

1 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3011 kj
Kalorier720 kcal
Fett26.33 g
Mettet fett10.61 g
Karbohydrater73.23 g
Sukker9.53 g
Protein42.1 g
Natrium2.689 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann [2 dl | 4 dl] og kokosmelk [1/2 pakke, 2P]. Tilsett ris og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Kok på lav varme under lokk i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering.

2

Skjær agurk i tynne halvmåner. Plukk basilikumblader og skjær i tynne skiver (spar noen hele blader til pynt). Bland agurk, basilikum og rødkål i en skål.

3

Skjær kyllingbryst i 1 cm tynne strimler. Krydre med en klype salt og pepper. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær lime i båter. Krydre agurksalat med en skvett limesaft, olivenolje [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og en klype pepper. Rør godt og smak til med mer limesaft eller salt.

5

Tilsett en skvett vann* til den ferdigstekte kyllingen, og skrap stekepannen så kyllingbitene ikke sitter fast. Tilsett hoisinsaus og rør godt. Kok til sausen begynner å boble.

6

Fordel kokosris, kylling, saus fra stekepannen og agurksalat i type tallerkener. Pynt med basilikumblader.