200 g
Halloumi
(Inneholdermelk)1 stk
HvitlĆøk
4 g
MiddelhavsdrĆøm
75 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)1 pose
Mynte
170 g
Perlecouscous
(Inneholdergluten)60 g
Salatblanding
1 stk
Agurk
1 stk
RĆød paprika
½ stk
Chili
4 g
GrĆønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)1 stk
Gulrot
2 stk
Egg* (steg 2)
6 ss
Hvetemel* (steg 2)
4 dl
Vann* (steg 3)
Riv halloumi og gulrot (uskrellet). Finhakk chili (uten frø) [½ stk, 2P].
Pisk egg* [2 | 4 ] og MiddelhavsdrĆøm i en stor bolle. RĆør inn gulrot, halloumi og chili. Tilsett hvetemel* [1 dl | 2 dl] og en stor klype salt* og pepper*. Bland godt sammen.
Kok opp vann* [4 dl | 8 dl] og grĆønnsaksbuljong i en gryte. Tilsett perlecouscous og senk til middels hĆøy varme. La simre i 12-15 min, eller til myk men fremdeles med tyggemotstand.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne pÄ middels høy varme. Form fries av halloumideigen (2 per person) og stek i 5-6 min per side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir for Ä bli kvitt overflødig olje.
Finhakk mynte. SkjƦr paprika og agurk i 2 cm tykke terninger. Bland yoghurt, mynte (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en liten bolle. Bland salatmix, agurk, paprika, en smule olivenolje* og salt* og pepper* i en stor bolle.
Anrett perlecouscous, halloumi fries og salat pƄ tallerkener. Topp med myntedressing og resterende mynte.