
Vi lager klassiske hakkebiffer med utradisjonelt tilbehør! De gylne biffene er smaksatt med vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm, og serveres med en uimotståelig couscoussalat med ristet squash og rødløk, gresk salatost, sitron, tomat og fersk persille. Retten friskes opp med en mild og kremet yoghurtdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
2 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
100 g
Couscous
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
½ stk
Squash
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Tomat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Kruspersille
1 stk
Citrus
1 stk
Løk
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 stk
Egg til biffer
¼ ts
Salt til biffer
2.5 dl
Vann til couscous
¼ ts
Salt til couscous
1 ss
Olje til couscous
2 ss
Olje til salat

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Legg squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 15 min, eller til myke.

Bland kjøttdeig, Middelhavsdrøm, brødrasp, egg og salt i en skål.
Form farse til 2 hakkebiffer per person med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek biffer i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekte.
VIKTIG: Hakkebiffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Mens hakkebiffene stekes, kok opp vann og grønnsaksbuljong i en mellomstor kjele.
Tilsett couscous, salt og olivenolje, og rør godt.
Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp couscousen med en gaffel.

Skjær sitron i båter.
Grovhakk persille.
Skjær tomat i 2 cm store biter.
Vend ferdigstekte grønnsaker i couscous.Smuldre over salatost og tilsett en skvett sitronsaft, halvparten av persille, tomat, olivenolje og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bland yoghurt, en skvett sitronsaft, en klype salt og pepper i en liten skål.

Server hakkebiff med couscoussalat, en klatt yoghurtdressing og resterende sitronbåter.
Garner med resterende persille.

