topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

med appelsintabbouleh og yoghurt

I dag skal vi lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også yoghurt som gjør retten komplett.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt

2.5 dl

Vann

1 stk

Egg

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier679 kcal
Energi (kj)2842 kj
Fett24.97 g
Mettet fett11.3 g
Karbohydrater68.84 g
Sukker28 g
Protein40.35 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] (eller vannkoker).

Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Hell over kokende vann og dekk til med et lokk eller tallerken.

Sett til side og la stå i minst 5 min.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille.

Bland kjøttdeig, Panamat, halvparten av persillen, egg [1 stk | 2 stk], panko, salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.

Form farsen til köfter á 6 x 2,5 cm (ca. 3 stk per person).

Stek köfter
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend ofte.

Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
4

Finhakk tomat og agurk.

Skjær endene av appelsin og skrell med en skarp kniv. Fjern det hvite og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm terninger.

Bland tabbouleh
5

Tilsett resterende persille, tomat, agurk og appelsin til skål med couscous. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett couscous på tallerkener og topp med köfter og en klatt yoghurt.