I dag skal vi lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også yoghurt som gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Hvitløk
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 ts
Salt
2.5 dl
Vann
1 stk
Egg
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] (eller vannkoker).
Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Hell over kokende vann og dekk til med et lokk eller tallerken.
Sett til side og la stå i minst 5 min.
Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille.
Bland kjøttdeig, Panamat, halvparten av persillen, egg [1 stk | 2 stk], panko, salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.
Form farsen til köfter á 6 x 2,5 cm (ca. 3 stk per person).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend ofte.
Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk tomat og agurk.
Skjær endene av appelsin og skrell med en skarp kniv. Fjern det hvite og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm terninger.
Tilsett resterende persille, tomat, agurk og appelsin til skål med couscous. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett couscous på tallerkener og topp med köfter og en klatt yoghurt.