Vi kombinerer orzo med herlig middelhavskrydder, basilikum, smør, gulrot og spinat. Vi pannesteker også fyldig halloumi slik at den får en sprø stekeskorpe. I tillegg lager vi en herlig gresk agurksalat og en kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Basilikum
50 g
Kremet pestodressing
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
180 g
Orzo
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til orzotto
2 ss
Smør til orzotto
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Grovhakk agurk og tomat i 1 cm biter.
Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.
Skyll spinat.
Del sitron i to.
Finhakk basilikum.
Bland en skvett sitronsaft, rødløk, agurk, tomat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland yoghurt, kremet pestodressing og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær halloumi i horisontale skiver (2 per person).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
Når vannet er helt av orzo, tilsett Middelhavsdrøm, salt, en stor klype pepper, basilikum og smør. Bland til smøret har smeltet.
La stå til avkjøling en liten stund, vend deretter inn gulrot og spinat.
Anrett orzo i skåler, legg på agurksalat og halloumi.
Server med kremet pestodressing.