HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Inspirert Hakkebiff
topBanner
Gresk-inspirert hakkebiff

Gresk-inspirert hakkebiff

med tabbouleh og salatost

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkHveteGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

250 g

Kjøttdeig

85 g

Bulgur

(InneholderHvete, Gluten)

½ stk

Rødløk

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete, Gluten)

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Lime

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

4 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier791 kcal
Energi (kj)3311 kj
Fett45.08 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater48.11 g
Sukker19 g
Protein47.12 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 minutter, eller til “al dente”. Hell av vannet, legg bulgur tilbake i kjelen.

2

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Bland kjøttdeig med rødløk [1 ss | 2 ss], panko, Middelhavsdrøm, egg* [1 stk | 2 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldre den inn) med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til hakkebiffer. Du får 1 stk. hakkebiff per person (ca. 2 cm tykke).

3

Varm opp en stekepanne med en skvett olivenolje* på middels varme. Stek hakkebiffer i 5-6 minutter på hver side, eller til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær lime i båter. Finhakk persille. Bland yoghurt, en klype persille og en skvett limesaft med en klype salt* og pepper* i en skål.

5

Finhakk tomat og agurk. Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløk i en skål. Tilsett persille, limesaft og olivenolje* [1 ss | 2 ss] og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.

6

Fordel tabboulehsalat og hakkebiffer på tallerkener. Strø over resterende gresk salatost. Drypp persilledressing over. Server limebåter på siden.