75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)4 g
Grønnsaksbuljong
250 g
Kjøttdeig
85 g
Bulgur
(InneholderHvete, Gluten)½ stk
Rødløk
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderHvete, Gluten)100 g
Gresk salatost
(InneholderMelk)2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Lime
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
4 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 minutter, eller til “al dente”. Hell av vannet, legg bulgur tilbake i kjelen.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Bland kjøttdeig med rødløk [1 ss | 2 ss], panko, Middelhavsdrøm, egg* [1 stk | 2 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldre den inn) med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til hakkebiffer. Du får 1 stk. hakkebiff per person (ca. 2 cm tykke).
Varm opp en stekepanne med en skvett olivenolje* på middels varme. Stek hakkebiffer i 5-6 minutter på hver side, eller til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær lime i båter. Finhakk persille. Bland yoghurt, en klype persille og en skvett limesaft med en klype salt* og pepper* i en skål.
Finhakk tomat og agurk. Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløk i en skål. Tilsett persille, limesaft og olivenolje* [1 ss | 2 ss] og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.
Fordel tabboulehsalat og hakkebiffer på tallerkener. Strø over resterende gresk salatost. Drypp persilledressing over. Server limebåter på siden.