Grønn geitostrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grønn geitostrigatoni

Grønn geitostrigatoni

med cherrytomater, basilikum og pinjekjerner

Til alle som elsker geitost – la oss friste med rigatoni i spinatsaus, toppet med gyldne pinjekjerner, lettstekte cherrytomater, fersk basilikum og ikke minst et dryss smuldret geitost på toppen.

Tags:
Vegetar
Comfort Food
Allergener:
Milk
Hvede
Soja
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

125 g

Cherrytomater

150 ml

Matfløte

25 ml

Soyasaus

10 g

Pinjekjerner

1 stk

Hvitløk

180 g

Rigatoni

1 stk

Basilikum

100 g

Geitost

60 g

Spinat

1 stk

Vårløk

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier732 kcal
Energi (kj)3063 kj
Fett34.5 g
Mettet fett21.1 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker9.6 g
Fiber5 g
Protein26.6 g

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen, og hell over en skvett olivenolje.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Finhakk spinat, persille og skjær vårløk i tynne skiver.

Halver cherrytomater.

Stek løk
3

I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek løk i 2-3 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett spinat, persille og vårløk. Stek i 1 min, eller til spinaten mykner.

Stek topping
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek cherrytomater, pinjekjerner og en klype salt i 1-2 min, eller til pinjekjerner er brunet og tomatene er myke. Sett til side.

Bland saus
5

Tilsett matfløte, soyasaus og pastavann i stekepannen med løk.

Miks med en stavmikser eller en blender til sausen er glatt og grønn.

Hell sausen over i stekepannen og la småkoke på middels varme i 3-4 min, eller til noe tyknet.

Krydre med salt og en klype pepper. Bland sausen i kjelen med ferdigkokt pasta.

TIPS: Finhakk spinat, vårløk og persille og tilsett det i sausen dersom du ikke har stavmikser.

Server
6

Anrett pasta og saus i skåler.

Topp med cherrytomater, pinjekjerner og smuldret geitost.

Garner med revne basilikumblad.