Til alle som elsker geitost – la oss friste med rigatoni i spinatsaus, toppet med gyldne pinjekjerner, lettstekte cherrytomater, fersk basilikum og ikke minst et dryss smuldret geitost på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
125 g
Cherrytomater
150 ml
Matfløte
25 ml
Soyasaus
10 g
Pinjekjerner
1 stk
Hvitløk
180 g
Rigatoni
1 stk
Basilikum
100 g
Geitost
60 g
Spinat
1 stk
Vårløk
1 stk
Bladpersille
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen, og hell over en skvett olivenolje.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Finhakk spinat, persille og skjær vårløk i tynne skiver.
Halver cherrytomater.
I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek løk i 2-3 min, eller til myknet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett spinat, persille og vårløk. Stek i 1 min, eller til spinaten mykner.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek cherrytomater, pinjekjerner og en klype salt i 1-2 min, eller til pinjekjerner er brunet og tomatene er myke. Sett til side.
Tilsett matfløte, soyasaus og pastavann i stekepannen med løk.
Miks med en stavmikser eller en blender til sausen er glatt og grønn.
Hell sausen over i stekepannen og la småkoke på middels varme i 3-4 min, eller til noe tyknet.
Krydre med salt og en klype pepper. Bland sausen i kjelen med ferdigkokt pasta.
TIPS: Finhakk spinat, vårløk og persille og tilsett det i sausen dersom du ikke har stavmikser.
Anrett pasta og saus i skåler.
Topp med cherrytomater, pinjekjerner og smuldret geitost.
Garner med revne basilikumblad.