HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerte Kidneybønner
topBanner
Gratinerte kidneybønner

Gratinerte kidneybønner

med tomatsaus og hvitløksbrød

Tags:Vegetar
Allergener:GlutenHveteMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

3 stk

Hvitløk

1 pose

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulrot

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Finrevet ost

1 g

Chiliflak

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSesam)

1 pakke

Hakkede tomater

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Smør (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier655 kcal
Energi (kj)2740 kj
Fett27.99 g
Mettet fett16.6 g
Karbohydrater65.9 g
Sukker25.9 g
Protein23.13 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smør* av kjøleskapet. Halver løk og skjær i tynne skiver. Finhakk paprika. Finhakk hvitløk. Plukk oreganoblader [1/2 pakke, 2P]. Grovhakk persilleblader. Skrell og riv gulrot. Hell vannet av kidneybønner og skyll under kaldt vann*. Skyll spinat. 

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, paprika og gulrot i 5-6 min under omrøring. Tilsett oregano, Mamas Favoritt, halvparten av hvitløken og en klype chiliflak og stek i 1 min. Tilsett hakkede tomater og småkok i 1-2 min.

3

Tilsett kidneybønner, sukker* [1 ts | 2 ts] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Rør godt. Tilsett spinat, persille (spar litt til servering) og smør* [1 ss | 2 ss] og stek i 1-2 min. Fjern stekepannen fra varmen og sett til side.

4

Bland resterende hvitløk, smør* [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en skål. Halver baguette på langs og på midten, og legg på stekebrettet. Smør på hvitløkssmør og strø over resterende persille. Bak i ovnen i 6-8 min, til gylden og sprø.

5

Hell grønnsaks- og bønneblandingen i en ildfast form. Strø over revet mozzarella og finrevet ost. Stek øverst i ovnen i 8-10 min.

6

Anrett gratinerte kidneybønner i dype tallerkener. Server hvitløksbrød på siden.