4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
3 stk
Hvitløk
1 pose
Oregano
1 pose
Kruspersille
1 stk
Gulrot
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Finrevet ost
1 g
Chiliflak
60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)1 stk
Stenovnsbakt baguette
(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSesam)1 pakke
Hakkede tomater
50 g
Revet mozzarella
(InneholderMelk)4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)1 ss
Smør (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Smør (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smør* av kjøleskapet. Halver løk og skjær i tynne skiver. Finhakk paprika. Finhakk hvitløk. Plukk oreganoblader [1/2 pakke, 2P]. Grovhakk persilleblader. Skrell og riv gulrot. Hell vannet av kidneybønner og skyll under kaldt vann*. Skyll spinat.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, paprika og gulrot i 5-6 min under omrøring. Tilsett oregano, Mamas Favoritt, halvparten av hvitløken og en klype chiliflak og stek i 1 min. Tilsett hakkede tomater og småkok i 1-2 min.
Tilsett kidneybønner, sukker* [1 ts | 2 ts] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Rør godt. Tilsett spinat, persille (spar litt til servering) og smør* [1 ss | 2 ss] og stek i 1-2 min. Fjern stekepannen fra varmen og sett til side.
Bland resterende hvitløk, smør* [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en skål. Halver baguette på langs og på midten, og legg på stekebrettet. Smør på hvitløkssmør og strø over resterende persille. Bak i ovnen i 6-8 min, til gylden og sprø.
Hell grønnsaks- og bønneblandingen i en ildfast form. Strø over revet mozzarella og finrevet ost. Stek øverst i ovnen i 8-10 min.
Anrett gratinerte kidneybønner i dype tallerkener. Server hvitløksbrød på siden.