Goulash er en krydret ungarsk kjøttsuppe som passer perfekt på kalde, mørke ettermiddager. Denne varianten serveres dessuten med gyllenstekt hvitløksbrød som tilbehør, så har man noe ekstra godt å kose seg med!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 ss
Olje til hvitløksolje
¼ ts
Salt til hvitløksolje
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til gryterett
¼ ts
Salt til gryterett
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje og salt i en liten skål.
Skjær paprika og potet i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stk paprika, pott og gulrot i 1-2 min.
Tilsett goulashblanding, vann og hakkede tomater i stekepannen. La koke i 15-18 min, eller til ferdigkokt og gjennomvarmet. Rør om regelmessig.
TIPS: La koke i ytterligere 1-2 min hvis du foretrekker kjøttet godt stekt.
I mellomtiden, del brød i to.
Legg på et stekebrett med bakepapir og drypp over hvitløksolje.
Bak i ovnen i 6-8 min, eller til gyllent og sprøtt.
Anrett goulash i skåler og topp med yoghurt.
Server med hvitløksbrød.