Skip to main content

Ungarsk goulashgryte

med hvitløksbrød og yoghurt

Goulash er en krydret ungarsk kjøttsuppe som passer perfekt på kalde, mørke ettermiddager. Denne varianten serveres dessuten med gyllenstekt hvitløksbrød som tilbehør, så har man noe ekstra godt å kose seg med!

Tags:
Kort forberedelse
Mer grønt
Lett å lage

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til hvitløksolje

¼ ts

Salt til hvitløksolje

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til gryterett

¼ ts

Salt til gryterett

Næringsinnhold

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje og salt i en liten skål.

2

Skjær paprika og potet i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver.

3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stk paprika, pott og gulrot i 1-2 min.

4

Tilsett goulashblanding, vann og hakkede tomater i stekepannen. La koke i 15-18 min, eller til ferdigkokt og gjennomvarmet. Rør om regelmessig.

TIPS: La koke i ytterligere 1-2 min hvis du foretrekker kjøttet godt stekt.

5

I mellomtiden, del brød i to.

Legg på et stekebrett med bakepapir og drypp over hvitløksolje.

Bak i ovnen i 6-8 min, eller til gyllent og sprøtt.

6

Anrett goulash i skåler og topp med yoghurt.

Server med hvitløksbrød.