Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Det er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 g
Chiliflak
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
250 g
Cherrytomater
½ stk
Squash
½ stk
Rødløk
1 pose
Basilikum
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 ss
Smør (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett panko [1/2 pakke, 2P] og stek under omrøring i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side på en tallerken. Skyll stekepannen.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til stekepannen på middels høy varme. Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og overfør til en tallerken. TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes.
Del cherrytomateri to. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Plukk og grovhakk basilikum. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek rødløk og squash i 3-4 min. Tilsett tomat, Middelhavsdrøm og resterende hvitløk, og stek i ytterligere 3-4 min.
Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre under omrøring i 1-2 min. Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. TIPS: Bruk mindre chili hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med). Topp med gnocchi, italiensk hardost og hvitløkspangrattato. Smak til med en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.