Spaghetti carbonara er kongen av kremet pasta, men har du prøvd å erstatte spaghetti med sprø gnocchi? Vi kan garantere at det blir en favoritt! Vi steker bacon, løk og hvitløk, og lager carbonarasausen med eggeplommer, matfløte og revet ost. Sausen toppes med gyllenstekt gnocchi, og serveres med en herlig salat med ovnsbakt tomat og fersk ruccola som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
2 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
40 g
Ruccola
350 g
Gnocchi
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
140 g
Bacon, terninger
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Sukker til grønnsaker
¼ ts
Salt til pasta
2 stk
Egg til saus
1 dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær tomat i 2 cm brede båter.
Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og balsamico, og krydre med salt, sukker og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis gnocchi setter seg fast i pannen.
TIPS: Gnocchi trenger ikke å kokes før den stekes.
Varm opp en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon og løk i 4-5 min, til gyllent.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
I mellomtiden, skill eggeplomme fra eggehvite.
Bland eggeplommer, matfløte, kyllingbuljong og finrevet ost i en mellomstor skål.
Krydre med en klype pepper, pisk med en gaffel og sett til side.
Senk til middels varme. Tilsett fløteblandingen og vann i pannen med bacon. Rør om og hold varmt.
Skyll ruccola.
La ovnsbakte tomater svalne noe.
Bland ruccola, tomat og olivenolje i en stor skål rett før servering.
Anrett carbonarasaus og salat i dype tallerkener.
Topp saus med sprø gnocchi.