Skip to main content
Gnocchi-carbonara og sprøtt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi-carbonara og sprøtt bacon

Gnocchi-carbonara og sprøtt bacon

med balsamico-, tomat- og ruccolasalat

Spaghetti carbonara er kongen av kremet pasta, men har du prøvd å erstatte spaghetti med sprø gnocchi? Vi kan garantere at det blir en favoritt! Vi steker bacon, løk og hvitløk, og lager carbonarasausen med eggeplommer, matfløte og revet ost. Sausen toppes med gyllenstekt gnocchi, og serveres med en herlig salat med ovnsbakt tomat og fersk ruccola som tilbehør.

Allergener:
Melk
Sulfitter
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

2 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

40 g

Ruccola

350 g

Gnocchi

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

140 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Sukker til grønnsaker

¼ ts

Salt til pasta

2 stk

Egg til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier843 kcal
Energi (kj)3529 kj
Fett45.7 g
Mettet fett21 g
Karbohydrater69.6 g
Sukker8.8 g
Protein36.6 g
Natrium756 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak tomat
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær tomat i 2 cm brede båter.

Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og balsamico, og krydre med salt, sukker og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.

Stek gnocchi
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis gnocchi setter seg fast i pannen.

TIPS: Gnocchi trenger ikke å kokes før den stekes.

Stek bacon
3

Varm opp en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon og løk i 4-5 min, til gyllent.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
4

I mellomtiden, skill eggeplomme fra eggehvite.

Bland eggeplommer, matfløte, kyllingbuljong og finrevet ost i en mellomstor skål.

Krydre med en klype pepper, pisk med en gaffel og sett til side.

Senk til middels varme. Tilsett fløteblandingen og vann i pannen med bacon. Rør om og hold varmt.

Bland salat
5

Skyll ruccola.

La ovnsbakte tomater svalne noe.

Bland ruccola, tomat og olivenolje i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett carbonarasaus og salat i dype tallerkener.

Topp saus med sprø gnocchi.