Kroketter finner man ofte i det søreuropeiske kjøkkenet, hvor de kan fylles med alle slags spennende ingredienser. Våre kroketter lages av moste hvite bønner og geitost, krydret med hvitløk og gressløk, og panert i panko og finrevet ost før de sprøstekes. Som tilbehør ovnsbaker vi grønnsaker, blander en fyldig sennepsdipp og serverer det hele med sitronduftende ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
50 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
400 g
Småpoteter
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
40 g
Ruccola
150 g
Grønne bønner
1 pakke
Cannellinibønner
1 pose
Gressløk
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til deig
¼ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til vinaigrette
¼ ts
Salt til vinaigrette
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet (uskrelt).
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Hell væske av bønner.
Bland panko, finrevet ost, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Mos bønner og geitost grovt i en stor skål. Tilsett hvitløk, gressløk, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bruk en skje til å forme kroketter (3 per person) og vend i pankoblandingen. Legg over på en tallerken og sett til side.
TIPS: Bruk hendene til å forsiktig klemme pankoen fast på krokettene.
Skyll ruccola.
Halver sitron.
Skjær ender av grønne bønner.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kroketter i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Tilsett grønne bønner på stekebrettet med potet når det gjenstår 5 min av potetenes steketid.
I mellomtiden, bland rømme, sennep, salt og en klype pepper i en liten skål.
Bland sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en ny liten skål.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Topp med ruccola, en skvett sitrondressing, kroketter og gresskarkjerner.
Server med sennepsdipp.