Geitost- og bønnekroketter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitost- og bønnekroketter

Geitost- og bønnekroketter

med ovnsbakte poteter og grønne bønner

Kroketter finner man ofte i det søreuropeiske kjøkkenet, hvor de kan fylles med alle slags spennende ingredienser. Våre kroketter lages av moste hvite bønner og geitost, krydret med hvitløk og gressløk, og panert i panko og finrevet ost før de sprøstekes. Som tilbehør ovnsbaker vi grønnsaker, blander en fyldig sennepsdipp og serverer det hele med sitronduftende ruccolasalat.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Sennep
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

50 g

Geitost

(Inneholder: Melk)

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

400 g

Småpoteter

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

40 g

Ruccola

150 g

Grønne bønner

1 pakke

Cannellinibønner

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til deig

¼ ts

Salt til biffer

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til vinaigrette

¼ ts

Salt til vinaigrette

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier734 kcal
Energi (kj)3071 kj
Fett24.7 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater84.5 g
Sukker6.9 g
Protein32 g
Natrium257 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt).

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered kroketter
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av bønner.

Bland panko, finrevet ost, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Mos bønner og geitost grovt i en stor skål. Tilsett hvitløk, gressløk, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bruk en skje til å forme kroketter (3 per person) og vend i pankoblandingen. Legg over på en tallerken og sett til side.

TIPS: Bruk hendene til å forsiktig klemme pankoen fast på krokettene.

Forbered råvarer
3

Skyll ruccola.

Halver sitron.

Skjær ender av grønne bønner.

Stek kroketter
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kroketter i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Tilsett grønne bønner på stekebrettet med potet når det gjenstår 5 min av potetenes steketid.

Bland dressing
5

I mellomtiden, bland rømme, sennep, salt og en klype pepper i en liten skål.

Bland sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en ny liten skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Topp med ruccola, en skvett sitrondressing, kroketter og gresskarkjerner.

Server med sennepsdipp.