Fransk Cordon Bleu-kylling og persillesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk Cordon Bleu-kylling og persillesaus

Fransk Cordon Bleu-kylling og persillesaus

med osteblandet potetmos og pæresalat

I kveld frister vi med en fantastisk rett med kylling. Cordon Blue innebærer at kyllingbryst fylles og stekes i ovnen. Vi fyller kyllingen vår med sennep, bacon og ost og panerer den deretter i panko. Deilig tilbehør er potetmos, persillesaus og en frisk pære-valnøttsalat.

Allergener:
Nøtter
Egg
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

12.5 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

62.5 g

Bacon, skiver

500 g

Bakepotet

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

40 g

Ruccola

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Pære

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1392 kcal
Energi (kj)5825 kj
Fett55.6 g
Mettet fett22.3 g
Karbohydrater90 g
Sukker16.5 g
Protein66.7 g
Natrium17.8 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, finrevet ost, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Dekk til med lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Lag salat
2

I mellomtiden, fordel valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Rist i ovnen i 5-6 min, eller til velduftende. La stå til avkjøling.

Bland majones og sennep i en liten skål.

Finhakk persille.

Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skyll ruccola.

Bland pære, valnøtter og ruccola i en skål. Rett før servering, rør inn honning- og sennepsdressing og krydre med en klype salt og pepper.

Forbered kylling
3

På et separat skjærebrett, legg håndflaten på kyllingbryst og lag et snitt i siden, ikke skjær helt gjennom.

Åpne kylling som en bok og smør med litt sennepsblanding. Legg på en skive bacon og dryss med litt gouda. Lukk kylling.

Ha hvetemel i en skål.

Pisk egg i en annen skål.

Bland panko, salt og en klype pepper i en tredje skål.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dypp kylling forsiktig i mel, så i egg og til sist i panko. Sett til side på et fat. Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Vær forsiktig ved panering av kyllingen slik at fyllet ikke faller ut.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag saus
5

Senk stekepannen til middels varme. Tilsett matfløte og la simre i 1-2 min, til gjennomvarm.

Tilsett persille, salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett kylling og potetmos på tallerkener.

Server persillesaus og salat på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image