HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon​​Fransk Inspirert Bearnaiseburger
topBanner
​​Fransk-inspirert bearnaiseburger

​​Fransk-inspirert bearnaiseburger

med karamellisert løk og sprø pæresalat

​​Fransk-inspirert bearnaiseburger med pommes frites og sprø pæresalat.

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkEggGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Rødløk

2 stk

Pære

250 g

Kjøttdeig

100 g

Bearnaisesaus

(InneholderMelk)

2 stk

Briochebrød

(InneholderMelk, Egg, GlutenKan inneholdeSesam, Soya)

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ts

Sukker (steg 2)

4 ss

Vann* (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1069 kcal
Energi (kj)4472 kj
Fett45.83 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater115.29 g
Sukker45.6 g
Protein42.72 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 180°C/200°C (varmluft). Skjær potet (uskrellet) til ca. 1 cm store pommes frites. Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 5-6 min, rør jevnlig. Tilsett vann* [4 ss | 8 ss], sukker* [3 ts | 6 ts] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Kok i ytterligere 3-5 min, til mørk og klebrig. Sett til side i en skål.

3

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper* i en skål. Form farsen til burgere (1 per pers.). Lag dem noe større enn brødene da de vil krympe under steking. Varm en opp skvett olivenolje* i en ren stekepanne på middels høy varme. Stek burgere i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side og krydre med en klype pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.

4

Del burgerbrød i to. Varm i ovnen i 3-4 min. Skjær pære i tynne skiver. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

5

Når burgerne er ferdige, tilsett bearnaisesaus i den samme pannen på middels høy varme og oppvarm i 1-2 min. Bland spinat (spar noe til å legge på burgeren), pære, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.

6

Fyll burgerbrød med kjøtt, bearnaisesaus, karamellisert løk og resterende spinat. Server pæresalat og pommes frites på siden.