Fransk-inspirert bearnaiseburger med pommes frites og sprø pæresalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Rødløk
2 stk
Pære
250 g
Kjøttdeig av storfe
100 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ts
Sukker (steg 2)
4 ss
Vann* (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 180°C/200°C (varmluft). Skjær potet (uskrellet) til ca. 1 cm store pommes frites. Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 5-6 min, rør jevnlig. Tilsett vann* [4 ss | 8 ss], sukker* [3 ts | 6 ts] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Kok i ytterligere 3-5 min, til mørk og klebrig. Sett til side i en skål.
Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper* i en skål. Form farsen til burgere (1 per pers.). Lag dem noe større enn brødene da de vil krympe under steking. Varm en opp skvett olivenolje* i en ren stekepanne på middels høy varme. Stek burgere i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side og krydre med en klype pepper*. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.
Del burgerbrød i to. Varm i ovnen i 3-4 min. Skjær pære i tynne skiver. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Når burgerne er ferdige, tilsett bearnaisesaus i den samme pannen på middels høy varme og oppvarm i 1-2 min. Bland spinat (spar noe til å legge på burgeren), pære, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.
Fyll burgerbrød med kjøtt, bearnaisesaus, karamellisert løk og resterende spinat. Server pæresalat og pommes frites på siden.