topBanner
Fajitabowl

Fajitabowl

med kylling, bulgur & tortillachips

Den kulinariske reisen går til Mexico og byr på en fantastisk fajitarett med mye godt! Tacokrydret kylling med paprika og lime, kokt bulgur blandet med mais og en herlig avocadomos med hvitløk. Serveres sammen med sprø tortillachips - perfekte å dyppe med!

Tags:Rask
Allergener:HveteSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rød paprika

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

75 g

Tortillachips

150 g

Mais

85 g

Bulgur

(InneholderHvete)

1 stk

Jalapeno

1 stk

Avokado

1 stk

Lime

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Hvitløk

4 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3143 kj
Kalorier754 kcal
Fett31 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater67 g
Sukker10 g
Protein39 g
Natrium3 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur og buljong i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg bulgur tilbake i kjelen.

2

Skjær paprika i tynne strimler. Hell vannet av mais. Skjær jalapeno i tynne skiver. Skjær lime i båter.

3

Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Stek mais i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Stek kylling med tex-mex i 3-4 min. Bland godt. Tilsett paprika og stek i 2-3 min. Tilsett vann [2 spsk | 4 spsk] og en skvett limesaft og stek i ytterligere 2-3 min, eller til kyllingen er gjennomstekt og paprikaen er mør.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Finhakk hvitløk [½ stk, 2P]. Halver avokado, fjern steinen og bruk en skje til å grave ut innmaten. Mos avokado med hvitløk i en skål. Tilsett en skvett limesaft og en generøs klype salt og pepper. Mos alt sammen. Når bulguren er ferdig, tilsetter du mais og blander godt.

6

Fordel bulgur med mais, kylling og most avokado på tallerkener. Topp med jalapeno. Serveres med limebåter og tortillachips på siden.