HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFajita Kycklingbowl
topBanner
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med hvitløksris & limedressing

Grilloppskrift
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rødløk

1 stk

Maiskolbe

2 stk

Hvitløk

100 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Paprika

1 stk

Paprika

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

3 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier575 kcal
Energi (kj)2406 kj
Fett28.04 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater50.1 g
Sukker15.4 g
Protein38.53 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Fjern skallet fra maiskolben. Fjern frøene og skjær paprika i kvarte. Skrell og skjær rødløk i tykke båter. Hvis du skal steke dem i ovnen - skjær paprika og rødløk i strimler. Bland Tex-Mex, en skvett olivenolje* og kyllingstrimler i en skål. TIL GRILLEN: Behold roten på rødløken så den ikke deler seg på grillen. 

2

Fordel paprika, løk og mais på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. PÅ GRILLEN: Grill mais, paprika og løk i10-15 min. Snu underveis. Skjær paprika og løk i tynne strimler. 

3

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 spsk I 2 spsk] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl I 6 dl] og salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] i kjelen og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. 

4

Varm opp en stekepanne med en skvett olivenolje* på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 5-6 min. PÅ GRILLEN: Tre kylling på grillspyd og grill i 8-10 min. Eventuelt legg kyllingen på et stykke folie og grill i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. 

5

Riv limeskall [1⁄2 stk, 2P], og skjær lime i båter. Grovhakk koriander. Bland rømme [1⁄2 boks, 2P], limeskall og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. PÅ GRILLEN: Halver lime og stek på grillen med skjæreflaten ned i 2-4 min før du presser limesaft. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet. 

6

Fordel hvitløksris, kylling og ovnsbakte grønnsaker i dype tallerkener. Topp med limedressing og koriander