topBanner
Epleburger

Epleburger

med pommes frites & karamellisert løk

Lei av burgere som smaker det samme? Prøv vår syrlige epleburger med karamellisert løk og salte pommes frites. Alle smakene samles i varme briochebrød toppet med frisk ruccola.

Allergener:HveteMelkEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Løk

1 stk

Eple

250 g

Kjøttdeig

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

2 stk

Briochebrød

(InneholderHvete, Melk, EggKan inneholdeSpor av sesam, Spor av soya, Spor av nøtter)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

Smør* (steg 2)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)4334 kj
Kalorier1036 kcal
Fett53.68 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater95.58 g
Sukker15.88 g
Protein48.66 g
Natrium2.86 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over, krydre med salt og pepper* og bland. Bak i ovnen i 20-25 min.

2

Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, eller til myke og karamellisert. Tilsett en klatt smør når det er 5 min igjen.

3

Skrell eple og riv groft. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med en klype salt og pepper i en skål. Form kjøttdeig til burgere (1 per pers.). Tips: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en annen stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet ost på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Skyll ruccola under kaldt vann. Del briochebrødene i to, og plasser på et stekebrett. Varm i ovnen i 2-3 min. Vend ruccola i en skål med en skvett olivenolje, salt og pepper.

6

Smør briochebrød med majones. Fyll med ruccola, burger og karamellisert løk. Server pommes frites og ruccola på siden.