Ukens fiskemiddag trenger absolutt ikke å være kjedelig. Vi har satt sammen en utsøkt kombinasjon av både smaker og ingrediensen i denne retten. Vi krydrer laks med vår egen krydderblanding, Dukkah-godt, steker den til perfeksjon. Laksen serveres med en nydelig sitron-perlecouscous med tranebær, hvitløk, tomat og spinat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Perlecouscous
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Tranebær
300 g
Laksefilet
7.5 g
Dukkah-godt
2 stk
Tomat
½ stk
Sitron
60 g
Spinat
75 ml
Yoghurt
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Smør (steg 3)
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett perlecouscous og Hvitløksflørt, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og Dukkah-godt [1/2 pose, 2P].
Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland ferdig perlecouscous med sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], smør [2 ss | 4 ss], tomat og spinat i kjelen.
Anrett perlecouscous og laks i skåler.
Topp med tranebær og en klatt yoghurt.