Dukkah-krydret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah-krydret laks

Dukkah-krydret laks

med sitron-perlecouscous og yoghurt

Ukens fiskemiddag trenger absolutt ikke å være kjedelig. Vi har satt sammen en utsøkt kombinasjon av både smaker og ingrediensen i denne retten. Vi krydrer laks med vår egen krydderblanding, Dukkah-godt, steker den til perfeksjon. Laksen serveres med en nydelig sitron-perlecouscous med tranebær, hvitløk, tomat og spinat som tilbehør.

Tags:
Rask
Superrask
Allergener:
Gluten
Hvede
Pesce
Sesamzaad
Senf
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Perlecouscous

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Tranebær

300 g

Laksefilet

7.5 g

Dukkah-godt

2 stk

Tomat

½ stk

Sitron

60 g

Spinat

75 ml

Yoghurt

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Smør (steg 3)

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier890 kcal
Energi (kj)3723 kj
Fett43.1 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater77.9 g
Sukker15.2 g
Fiber6.6 g
Protein44.6 g
Kolesterol120 mg
Natrium69 mg
Potassium0.6 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok perlecouscous
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Tilsett perlecouscous og Hvitløksflørt, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Stek laks
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og Dukkah-godt [1/2 pose, 2P].

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.

Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Tilsett tomat og spinat
3

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland ferdig perlecouscous med sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], smør [2 ss | 4 ss], tomat og spinat i kjelen.

Server
4

Anrett perlecouscous og laks i skåler.

Topp med tranebær og en klatt yoghurt.