Donburi er en japansk ris-bowl som består av grønnsaker servert på en seng av ris. Vår herlige variant består av soyakaramellisert sopp servert på en seng av luftig jasminris. Bowlen toppes med fargerike tilbehør som chilivendt agurk, gulrot og ovnsbakt brokkoli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Gulrot, Julienne
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Lime
½ g
Chiliflak
150 g
Jasminris
½ stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Brokkoli
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
200 g
Sjampinjong
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ss
Olje til steking
1 ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Grovhakk sopp.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp og rødløk i 8-10 min under omrøring, til brunet.
Tilsett hvitløk, sukker, sesamfrø og halvparten av soyasausen. Stek videre i 2-3 min, eller til karamellisert.
Legg over i en skål og hold varmt.
I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke.
Skyll spinat.
Halver lime.
Bland ovnsbakt brokkoli med spinat på stekebrettet, til spinat mykner noe. Hell over en stor skvett limesaft.
Grovhakk agurk og legg over i en mellomstor skål.
Tørk av stekepannen, og varm den opp med en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek chili og resterende soyasaus i 1-2 min, til gjennomvarmt.
Bland chiliolje med agurk i skålen.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i skåler.
Topp med brokkoli og spinat, chiliagurk og gulrot.
Garner med sprøstekt løk og server med asiatisk majones.