Donburibowl og karamellisert sopp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Donburibowl og karamellisert sopp

Donburibowl og karamellisert sopp

med chiliagurk og brokkoli

Donburi er en japansk ris-bowl som består av grønnsaker servert på en seng av ris. Vår herlige variant består av soyakaramellisert sopp servert på en seng av luftig jasminris. Bowlen toppes med fargerike tilbehør som chilivendt agurk, gulrot og ovnsbakt brokkoli.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Gulrot, Julienne

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Lime

½ g

Chiliflak

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Brokkoli

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

200 g

Sjampinjong

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

2 ss

Olje til steking

1 ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier822 kcal
Energi (kj)3440 kj
Fett45.2 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater82.7 g
Sukker13.7 g
Protein17.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Karamelliser sopp
2

Grovhakk sopp.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp og rødløk i 8-10 min under omrøring, til brunet.

Tilsett hvitløk, sukker, sesamfrø og halvparten av soyasausen. Stek videre i 2-3 min, eller til karamellisert.

Legg over i en skål og hold varmt.

Ovnsbak brokkoli
3

I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke.

Tilsett spinat
4

Skyll spinat.

Halver lime.

Bland ovnsbakt brokkoli med spinat på stekebrettet, til spinat mykner noe. Hell over en stor skvett limesaft.

Forbered agurk
5

Grovhakk agurk og legg over i en mellomstor skål.

Tørk av stekepannen, og varm den opp med en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek chili og resterende soyasaus i 1-2 min, til gjennomvarmt.

Bland chiliolje med agurk i skålen.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med brokkoli og spinat, chiliagurk og gulrot.

Garner med sprøstekt løk og server med asiatisk majones.