Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av ovnsbakt sprø rasp og fløyelsmyk, saftig fisk er ikke til å ta feil av, og denne oppskriften på panert laks er et godt eksempel. Under et sprøtt skjold av sitron- og dillpanering, gjemmer det seg en herlig laksefilet! Vi lager også hjemmelaget pommes frites og grønn salat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
60 g
Salatblanding
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Sitron
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelte) i 1 cm fries.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland sammen.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland dill, panko [1/2 pose, 2P], hvitløk og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Legg på et nytt stekebrett med bakepapir med skinnsiden ned. Topp fisk med urtepanko. Press forsiktig ned slik at den sitter fast. Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den skal brukes senere!
Bak laks i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge på innsiden.
Mens laksen baker, grovhakk tomat.
Skyll salat.
Bland olivenolje [1 ss I 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland inn tomat og salat.
Anrett laks, pommes frites og salat på tallerkener.
Dryss med resterende urtepanko. Serveres med majones ved siden av.