Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
500 g
Poteter
1 pose
Dill
1 stk
Sitron
250 g
Torsk
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Eple
20 g
Honning- og sennepsdressing
20 g
Tranebær
40 g
Aioli
2 ss
Olivenolje (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Bland dill, panko, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre hver side med en klype salt og overfør til en tallerken.
Fordel urtepanko over fisken og press forsiktig ned så den fester seg.
Når potetene har 10 min igjen, overfør torsk forsiktig til den andre siden av stekebrettet. Sørg for å få med all pankoen. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til sprø og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne staver.
Bland spisskål, en skvett sitronsaft og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bruk fingrene til å massere spisskål i 30 sek, til mør.
Rør inn honning- og sennepsdressing og eple.
Anrett dillpanert torsk, potetbåter og kålsalat på tallerkener.
Strø over tranebær og resterende pankopanering.
Server aioli på siden.