I dag skal vi lage danske kjøttkaker, eller "frikadeller", som de kaller det. Tilbehøret i dag er alt annet enn klassisk, for vi skal nemlig lage en potetmos med bacon og gressløk, og vi skal blande en frisk spinatsalat med reddiker, dill og honning- og sennepsdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Løk
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
75 g
Reddiker
500 g
Bakepotet
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
60 g
Spinat
1 pose
Gressløk
140 g
Bacon, terninger
½ ts
Salt til mos
1
Egg til lapper
½ ts
Salt til lapper
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og skjær i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet.
Tilsett halvparten av creme fraiche, salt og en klype pepper. Mos med en potetmoser. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Imens bacon steker, riv løk fint.
Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en skål.
Fukt hendene og form farse til flate frikadeller (4 per person).
Varm opp stekepannen brukt til bacon (ikke vask pannen) på middels høy varme.
Stek frikadeller i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Grovhakk dill.
Bland spinat, reddiker, dill, honning- og sennepsdressing, resterende creme fraiche, salt og en klype pepper i en skål. Bland godt.
Hell ut fett fra stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett brun saus og vann. Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Rett før servering, rør bacon og gressløk inn i potetmosen.
Anrett frikadeller, potetmos og salat på tallerkener.
Hell brun saus over frikadellene.