Danske frikadeller i brun saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske frikadeller i brun saus

Danske frikadeller i brun saus

med bacon-gressløkmos og spinatsalat

I dag skal vi lage danske kjøttkaker, eller "frikadeller", som de kaller det. Tilbehøret i dag er alt annet enn klassisk, for vi skal nemlig lage en potetmos med bacon og gressløk, og vi skal blande en frisk spinatsalat med reddiker, dill og honning- og sennepsdressing.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Løk

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

75 g

Reddiker

500 g

Bakepotet

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

60 g

Spinat

1 pose

Gressløk

140 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til mos

1

Egg til lapper

½ ts

Salt til lapper

¼ ts

Salt til saus

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1087 kcal
Energi (kj)4550 kj
Fett70.4 g
Mettet fett32.4 g
Karbohydrater66.5 g
Sukker12.1 g
Protein45 g
Natrium102.9 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og skjær i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet.

Tilsett halvparten av creme fraiche, salt og en klype pepper. Mos med en potetmoser. Sett til side under lokk.

Stek bacon
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Imens bacon steker, riv løk fint.

Stek frikadeller
3

Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en skål.

Fukt hendene og form farse til flate frikadeller (4 per person).

Varm opp stekepannen brukt til bacon (ikke vask pannen) på middels høy varme.

Stek frikadeller i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Grovhakk dill.

Bland spinat, reddiker, dill, honning- og sennepsdressing, resterende creme fraiche, salt og en klype pepper i en skål. Bland godt.

Lag saus
5

Hell ut fett fra stekepannen og varm opp på middels varme.

Tilsett brun saus og vann. Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Rett før servering, rør bacon og gressløk inn i potetmosen.

Server
6

Anrett frikadeller, potetmos og salat på tallerkener.

Hell brun saus over frikadellene.