Danske frikadeller i brun saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske frikadeller i brun saus

Danske frikadeller i brun saus

med bacon-gressløkmos og spinatsalat

Får vi friste med danske kjøttkaker, eller "frikadeller", som de kaller det? Vi serverer kjøttkakene med potetmos med bacon og gressløk, og blander en frisk spinatsalat med reddiker, dill og honning- og sennepsdressing.

Tags:
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Løk

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

75 g

Reddiker

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

60 g

Spinat

1 pose

Gressløk

140 g

Bacon, terninger

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til mos

1 stk

Egg til frikadeller

½ ts

Salt til frikadeller

¼ ts

Salt til salat

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1087 kcal
Energi (kj)4550 kj
Fett70.4 g
Mettet fett32.4 g
Karbohydrater66.5 g
Sukker12.1 g
Protein45 g
Natrium102.9 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet.

Tilsett halvparten av creme fraiche, salt og en klype pepper. Mos med en potetmoser. Sett til side under lokk.  

Stek bacon
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Imens bacon steker, riv løk fint.

Stek frikadeller
3

Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en skål.

Fukt hendene og form farse til flate kjøttkaker (4 per person).

Varm opp stekepannen brukt til bacon (ikke vask pannen) på middels høy varme.

Stek frikadeller i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

I mellomtiden, skyll spinat. 

Skjær reddiker i tynne skiver.

Grovhakk dill. 

Bland spinat, reddiker, dill, honning- og sennepsdressing, resterende creme fraiche, salt og en klype pepper i en skål. Bland godt.

Lag saus
5

Hell ut fett fra stekepannen og varm opp på middels varme.

Tilsett brun saus og vann. Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Rett før servering, rør bacon og gressløk inn i potetmosen.

Server
6

Anrett frikadeller, potetmos og salat på tallerkener.

Hell brun saus over frikadellene.