I dag skal vi lage en smakfull bowl, når vi steker kjøttdeig med krydder og aprikoschutney. Samtidig blander vi en kremet hvitløksyoghurt, og koker mandelbulgur. Vi serverer herlighetene med en frisk salat med agurk, tomat og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Goan Xacuti
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
50 g
Aprikoschutney
1 stk
Hvitløk
20 g
Mandler
85 g
Bulgur
1 stk
Løk
4 g
Mild Mahal
1 stk
Bladpersille
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til dressing
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og salt. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, eller til mør.
I mellomtiden, grovhakk agurk og tomat.
Finhakk persille og løk.
Bland agurk, tomat, salt og persille i en mellomstor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og løk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett salt, vann, Goan Xacuti, Mild Mahal og aprikoschutney. Stek videre i 1-2 min, eller til tyknet og klissete.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, salt og hvitløk i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk mandler.
Bland mandler med bulgur rett før servering.
Anrett kjøttdeig, bulgur og agurksalat i dype tallerkener.
Legg en klatt hvitløksyoghurt over kjøttdeigen.