Hvitløk- og chilistekte reker i spaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløk- og chilistekte reker i spaghetti

Hvitløk- og chilistekte reker i spaghetti

med squash og sitron

Det er vanskelig å ikke like spaghetti, og dagens middag har et minst like uimotståelig tilbehør. Vi steker reker sammen med hvitløk og chili, og lar dem smelte sammen med smør i pannen. Deretter blander vi spaghetti sammen med et smakfullt utvalg grønnsaker, blant annet revet squash, og en kremet saus av fløte, sitron og basilikum. Retten toppes med frisk ruccola.

Tags:
Under 650 kcal
Sterk
Rask
Allergener:
Melk
Skalldyr
Hvete
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Løk

20 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

1 stk

Squash

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Tomat

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til reker

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til reker

1 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2943 kj
Fett30 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater77.5 g
Sukker12.7 g
Protein26.3 g
Natrium448.5 mg

Framgangsmåte

Stek reker
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk eller press hvitløk.

Krydre reker med en klype salt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker, hvitløk og chiliflak i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt.

Tilsett smør og la det smelte. Sett til side i en skål.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte inni.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Riv squash grovt.

Grovhakk tomat.

Varm opp olivenolje i stekepannen brukt til reker på middels høy varme.

Stek løk, squash, tomat, grønnsaksbuljong, salt og en klype pepper i 5-6 min, eller til mykt og vannet fra squash er absorbert.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, grovhakk basilikum.

Skjær sitron i to.

Lag saus
5

Tilsett matfløte, sitronsaft, basilikum, spaghetti og pastavann. Krydre med en klype salt og pepper.

La putre i 1-2 min, eller til tyknet.

Skyll ruccola.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten ser tørr ut.

Server
6

Anrett spaghetti i skåler.

Legg på reker og smørsaus samt ruccola.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.